Agneta Sjödins cykelolycka

Måns Möller knäckt av Agneta Sjödins olycka

Av: 

Gustaf Tronarp

NÖJE

Tv-profilen skulle ha cyklat med komikern för välgörenhet: ”Helt knäckt”

Agneta Sjödins allvarliga cykelolycka sätter stopp för drömprojektet: Att korsa USA på två hjul för välgörenhet.

För cykelpartnern och komikern Måns Möller kom beskedet som en käftsmäll.

– Jag blev otroligt ledsen när jag fick höra det. Jag fick ett riktigt bryt, säger han.

Programledaren Agneta Sjödin hade förberett sig och laddat för det stora cykeläventyret i månader.

I början av maj skulle hon ha anslutit till komikern Måns Möller, längdprofilen Christer Skog och cyklisten Björn Gebenius för att cykla från Texas till Florida. Syftet är att samla in pengar till en nystartad stiftelse som arbetar med idrott för barn med särskilda behov.

Men när Agneta fastnade med cykelhjulen i ett spårvagnsspår och hamnade under en lastbil i Stockholm grusades de planerna.

47-åringen bröt höften, och ska opereras i morgon bitti.

– Jag bara gråter och gråter, sa hon till Nöjesbladet tidigare i dag.

”Satt och grät”

Cykelpartnern Måns Möller befinner sig redan i USA, tillsammans med Christer och Björn. De cyklar i snitt över 20 mil om dagen. Men den här morgonen blev inget som de tänkt sig.

– Jag reda på vad som hänt i ett sms. Jag trodde att det var ett skämt först, men när jag förstod att det inte var det blev jag helt knäckt. Jag bara satt på sängen och grät, säger Måns Möller till Nöjesbladet.

Han fortsätter:

– Agneta ville verkligen göra det här. Och hon har förberett sig och tränat massor. Hon har verkligen varit superseriös. Jag hade hellre sett att detta hade hänt mig.

– Vi bryter ihop i dag, men sedan är det bara att kämpa vidare. Nu cyklar vi både för Agneta och för barnen, säger Christer Skog.

I nuläget har teamet samlat in ungefär 300 000 kronor. Målet är en miljon.

– Jag vet inte hur det kommer att påverka insamlingen att Agneta inte är med. Özz Nûjen ringde tidigare och sa att han skulle vara med på en gala på Gotland i sommar för att hjälpa till. Jag hoppas och tror att fler kommer höra av sig, säger Måns Möller.

”Alla blommor i världen till dig”

Agneta Sjödin arbetar med programmet ”Vardagspuls” i TV4. När hon kommer kunna återvända till tv-rutan är oklart. I dag hoppade kollegan Kristin Kaspersen in för henne. På Instagram stöttar hon sin kollega:

”Alla blommor i världen till dig. Vet hur hårt du kämpat för att nå ditt mål och du var så nära och fattar om du är både arg och ledsen. Det är ok. Men sen, kom iväg det viktigaste är nu att tänka du kommer bli bra. Det kunde slutat riktigt jävla illa”, skriver Kristin Kaspersen vid en bild på en blombukett.

ANNONS

Fynda produkter från IDUN Minerals! Just nu 20% rabatt på populär makeup, hudvård och hårvård.

Extern länk från Apohem

Köp här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Agneta Sjödins cykelolycka

Agneta Sjödin

Måns Möller

Klick!