Kvinnorna: ”Cosbys liv kommer vara ett helvete”

Rättegången mot Bill Cosby, 79, ogiltigförklaras, meddelade domaren i går.

Men för de påstådda offren är kampen inte över.

– Vi är långt ifrån klara, säger Beth Ferrier, som ska ha utnyttjats sexuellt av komikern, till People.

Juryn kunde inte enas.

Under lördagen ogiltigförklarades rättegången i sexbrottsmålet mot komikern Bill Cosby efter att de sju männen och fem kvinnorna förhandlat i 52 timmar utan resultat.

Totalt har över 50 kvinnor anklagat den amerikanske tv-profilen för våldtäkt och sexuella övergrepp. Efter att målet, där Cosby stod åtalad för att ha drogat och sexuellt utnyttjat en kvinna vid namn Andrea Constand, ogiltigförklarats menar flera av dem att kampen trots allt inte är över.

– Trots det nedslående resultatet i det här målet tröstar jag mig med att Bill Cosbys liv nu är, och för alltid kommer att vara, ett levande helvete, säger Cindra Ladd, som tidigare talat ut och hävdat att Cosby drogade och våldtog henne 1969.

”Har redan avslöjats”

Hon fortsätter:

– Bill Cosby har redan avslöjats som en förövare som gömde sig bakom sin jovialiska mask i mer än 50 år och inget ogiltigförklarat mål kan förändra det.

Kristina Ruehli har anklagat komikern för att ha förgripit sig på henne när hon jobbade på en talangagentur 1965.

– Det här är inte slutet. Tack vare andra målsägande i Kalifornien, Nevadas och Colorado har lagar ändrats. Det finns ingen anledning till att det inte kan fortsätta. Det kommer att bli en ny rättegång. Andra offer för sexuella övergrepp kommer att tycka att det är lättare att berätta. Det är inte över förrän det är över, säger hon.

”Inte ett frikännande”

– Det här är inte ett frikännande. Jag tror på det amerikanska jurysystemet, säger Tamara Green, som anklagat Cosby för att droga henne och antasta henne sexuellt på 70-talet.

Nu finns ett spelrum på fyra månader där ett beslut måste tas kring om fallet ska prövas igen eller om åtalet ska läggas ned. Distriktsåklagaren Kevin Steele redan meddelat att de kommer att pröva fallet igen.

Gloria Allred som representerar flera av kvinnorna hoppas på att få höra vittnen som rätten tidigare avvisat.

”Bill Cosby är ett monster”
Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN