R Kelly anklagas för att driva sexsekt

avLinn Elmervik

1 av 2 | Foto: AP TT NYHETSBYRÅN
R Kelly.

En otäck sexskandal briserar kring R Kelly.

R’n’b-stjärnan anklagas för att hålla flera kvinnor fångna i vad som beskrivs som en sexsekt.

Han uppges kontrollera kvinnornas klädsel, måltider och kontakt med omvärlden.

Det är inte första gången R Kelly, 50, anklagas för sexuellt våld. Artisten har tidigare åtalats för att ha sex med en en 14-årig flicka och för barnporrinnehav.

Nu står han i centrum för ytterligare en nattsvart sexskandal.

I ett reportage i amerikanska Buzzfeed träder föräldrarna till en 21-årig kvinna fram för att vittna om att deras dotters liv i vad de beskriver som R Kellys sexsekt. Deras uppgifter bekräftas av tre kvinnor som tidigare var en del av stjärnans närmsta krets.

Enligt dem håller R Kelly minst fem kvinnor tillfångatagna i fastigheter i Chicago och Atlanta och kontrollerar varje del av deras liv. Han uppges bestämma vad kvinnorna får äta, ha på sig, när de ska sova och vilka sexuella tjänster de ska utföra. Om de bryter mot reglerna straffas de.

”Hon var hjärntvättad”

R Kelly uppges också ha tagit ifrån kvinnorna deras mobiltelefoner för att begränsa kontakten med omvärlden. 21-åringens mamma ska inte ha träffat sin dotter sedan december förra året. Då var hon i uselt skick.

– Det var som om hon var hjärntvättad. Hon såg ut som en fånge – det var hemskt. Jag kramade henne och kramade henne. Men hon fortsatte bara säga att hon är kär och Kelly är den som bryr sig om henne. Jag vet inte vad jag ska göra. Jag hoppas att om jag får henne tillbaka kan jag ge henne behandling för personer som varit offer för sekter. De kan programmera om henne. Men jag önskar att jag hade kunnat stoppa det från att hända, säger mamman itll Buzzfeed.

”Mår bara bra”

Enligt tidningen består sexsekten utöver 21-åringen av en 31-årig kvinna som är ett slags överhuvud, en 25-åring som känt Kelly i sju år, en 19-årig modell, en 26-årig aspirerande låtskrivare och en 18-årig sångerska.

21-åringens föräldrar har kontaktat FBI i kampen för att få hem sin dotter, men hittills utan resultat. På tisdagsmorgonen publicerade TMZ ett videoklipp där kvinnan själv nekar till att hon befinner sig hos R Kelly mot sin vilja.

– Jag befinner mig på ett bra ställe i livet och blir inte hjärntvättad eller något sådant. Jag vill bara att alla ska veta, mina föräldrar och alla ute i världen, att jag mår bara bra, säger hon.

Nekar till brotten

R Kelly själv nekar till alla anklagelser.

– Mr Robert Kelly är både upprörd och störd av de senaste anklagelserna som gjorts mot honom. Mr Kelly nekar otvivelaktigt till sådana anklagelser och kommer att jobba med all kraft för att slå tillbaka mot sina anklagare och rentvå sitt namn, säger stjärnans advokat Linda Mensch till TMZ.

27 år gammal gifte sig R Kelly med r’n’b-sångerskan Aaliyah, som då bara vara 15 år.

2007 stod han inför rätta misstänkt för att att ha spelat in ett sexband med en 13-årig flicka. Han anklagades för barnporrinnehav samt sexuellt umgänge med minderårig, men fallet reducerades sedan till att han ska ha lurat en minderårig att göra porr, samt 13 andra åtalspunkter för barnpornografi. Han dömdes aldrig.

ARTIKELN HANDLAR OM

R. Kelly