Kollegorna sörjer Adam West

Burt Ward: ”Är förkrossad”

Adam West, skådespelaren i ”Batman”, har gått bort efter en kort tids kamp mot leukemi.

Nära vännen Burt Ward, som spelade hans sidekick Robin i serien, talar ut om sin sorg.

– Jag är förkrossad, säger han i ett uttalande enligt Variety.

Adam West har gått bort. Skådespelaren var mest känd för sin roll som superhjälten Batman i tv-serien med samma namn. Han blev 88 år.

Kollegor och vänner hedrar hans minne. Hans motspelare, Burt Ward, som spelade rollen som Robin i samma tv-serie, talar ut om sin sorg.

”Jag är förkrossad över förlusten av en av mina käraste vänner”, säger han enligt Variety i ett uttalande.

”Adam och jag hade en speciell vänskap i över 50 år. Vi delade några av våra livs roligaste stunder tillsammans. Våra familjer känner djup kärlek och respekt för varandra. Det här är en fruktansvärt oväntad förlust av min livslånga kamrat. Jag kommer alltid sakna honom.”

”Han betydde så mycket”

Han avslutar uttalandet med att det för honom bara kommer finnas en enda, sann Batman.

”Det finns ett flertal bra skådespelare som har porträtterat Batman i filmer. I mina ögon, fanns det bara en riktigt Batman och det är och kommer alltid vara Adam West.”

Julie Newmar, som spelade Catwoman i tv-serien om Batman, faller in i hyllningskören.

”Han var smart, kvick och rolig att arbeta med. Jag kommer sakna honom i den här världen”, skriver hon och fortsätter:

”Han betydde så mycket för så många.”

Tv-serien ”Batman” sändes på 1960-talet. Andra skådespelare som har gestaltat Batman efter Adam West är Michael Keaton, Val Kilmer, George Clooney, Christian Bale och Ben Affleck.

”En äkta gentleman”

Hyllningarna fortsätter på Twitter.

”Åh, käre Adam West. Han var alltid så vänlig när vi sågs. En äkta gentleman”, skriver Val Kilmer.

”Adam West exemplifierade heroism. Vänlig, rolig och en bra kille. Tack för att du visade oss var skåpet ska stå”, skriver Ben Affleck på Twitter.

”Farväl Adam West. Du var MIN Batman. En sådan superrolig, cool och karismatisk skådespelare. Älskade programmet som barn, älskar programmet fortfarande. POW!”, skriver filmregissören och skådespelaren Edgar Wright.

”Tack från djupet av mitt hjärta för allt vad du har gjort herr borgmästare. Du är oersättlig”, skriver röstskådespelaren, komikern och regissören Seth MacFarlane, som bland annat har skapat tv-serien ”Family Guy”.

Publisert:

LÄS VIDARE