Bill Cosby vill lära unga hur man undviker sexuella övergrepp

1 av 2 | Foto: TT
Bill Cosby.
NÖJE

Bill Cosby vill sprida ordet om sexuella övergrepp.

Eller snarare hur en kan undvika att bli anklagad för det.

Det menar Cosbys talespersoner, som säger att han är redo att hålla föreläsningar i ämnet redan i sommar.

Bill Cosbys talespersoner Andrew Wyatt och Ebonee Benson gästade nyhetsprogrammet ”Good Day Alabama” på onsdagen. Där berättade de att den 79-åriga skådespelaren planerar en rad föreläsningar i syftet att upplysa andra om sexuella övergrepp.

Eller mer specifikt – hur de undviker att bli anklagade för sexuella övergrepp.

Enligt Andrew Wyatt är Bill Cosby redo att skrida till verket redan i juli.

Målgruppen: Unga idrottare och gifta män

Seminarierna riktar sig främst till tonåringar, och särskilt unga atleter, men även till gifta män.

– Det här är större än Bill Cosby, förklarade Andrew Wyatt i intervjun och fortsatte:

– Den här frågan kan påverka alla unga, särskilt dagens unga atleter, och de behöver veta vad de kan ställas inför när de är ute och festar och gör vissa saker som de inte borde göra.

Ebonee Benson utvecklade resonemanget:

– Lagarna förändras, lagen om begränsningar för offer för sexuella övergrepp utökas. Att stryka någon över axeln, vad som helst nu för tiden, kan betraktas som sexuella övergrepp. Därför är det bra att bli utbildad om lagarna.

Cosbys rättegång ogiltigförklades

Rättegången i sexbrottsmålet mot Bill Cosby inleddes den 5 juni i år och ogiltigförklarades den 17 juni. Ett 50-tal kvinnor har anklagat Bill Cosby för såväl våldtäkt som sexuella övergrepp. Tidsperioden för de påstådda händelserna sträcker sig från 1965 till 2008.

Juryn i rättegången, som består av sju män och fem kvinnor, ska ha förhandlat i över 52 timmar under sex dagar utan att ha kunnat enas om en dom och tillslut ha hamnat i ett dödläge.

– Den här juryn är i ett hopplöst dödläge. Det är inte en seger för någon, sa domare Steven O’Neill, efter att han förhört varje jurymedlem enskilt, uppger Page six.

1 av 5
ARTIKELN HANDLAR OM

Bill Cosby