Sigrid Bergåkras hyllning till TV4

avEmilia Berntsson

Hon har varit mitt i dramatikens centrum under årets ”Bonde söker fru”.

Nu hyllar Sigrid Bergåkra hela tv-teamet.

– De gjorde att jag trivdes i formatet på ett sätt jag aldrig trodde att jag skulle göra, säger hon.

Att kastas rakt in i hetluften med tv-kameror, journalister och näthat kan vara omvälvande för de flesta. Men Sigrid Bergåkra, 43, har tagit sitt nyvunna kändisskap med ro och hon känner sig ganska avspänd inför det offentliga livet.

– Jag hinner inte och orkar inte hänga med i vad som skrivs, och vi har inga löpsedlar här på gården så det har inte påverkat mig speciellt mycket, säger hon.

Det som har förvånat henne mest är det stora intresse som har kretsat runt årets ”Bonde söker fru” och att andra människor faktiskt vill läsa om hennes kärleksliv.

– Det är märkligt i dagens samhälle att det kan få sådant utrymme men det är härligt också för det bryter nyhetsflödet lite, att man bryr sig om kärlek, säger Sigrid Bergåkra.

Hyllar tv-teamet

Att hon trivdes så pass bra framför kameran och vågade öppna upp sig inför hela svenska folket tror hon till stor del beror på att hon kände sig så hemma med tv-teamet.

– Det säger mycket om att hur man bemöter folk och hur man är som person spelar mer roll inför yrket än om man har någon kompetens. De alla kunde ju sina teknikaliteter, absolut. Men de hade också social kompetens att få mig att trivas jättebra framför kameran, säger hon.

Trots att hela inspelningen kändes bra ser Sigrid Bergåkra ingen framtid inom tv-världen.

– Tv och en kamera stör mig inte om man säger så. Men jag kan varken baka eller dansa så då finns det nog inga andra tv-format som skulle passa så jag tror inte det.

”Bästa julklappen”

Imorgon blir det stort julfirande i Bergåkra med slädfärd och picknick på morgonen och sedan massor av godsaker hela dagen tilsammans med familjen och kärleken Pål Mases, 48.

– Jag är jätteglad att Pål har det här intresset för mat för det har ju jag också. Även om det är jag som är bättre på att äta och han på att laga, säger Sigrid Bergåkra och skrattar.

Men det blir inte mycket ledigt under jullovet för varken Sigrid eller Pål.

– Jag är inte så jätteintresserad av semester för mitt liv är så pass bra att jag vill inte vara ifrån det. Men sedan unnar jag och Pål oss att vara tillsammans mer under de här helgerna och det är jättemysigt. Bästa julklappen är tid tillsammans.

ARTIKELN HANDLAR OM