Doja Cats kryptovaluta död efter hackerattack

Värdet störtdök

Kristoffer Viita/TT

Publicerad 2024-07-10

Rapparen och sångaren Doja Cat påstod att hennes konto på X blivit hackat – efter att det använts för att marknadsföra en ny kryptovaluta med hennes namn, enligt Los Angeles Times.

Kryptovalutan döpt efter artisten Doja Cat sköt i höjden under måndagen. Detta efter att världsstjärnans konto på X uppmanat sina 5,6 miljoner följare att köpa det.

”Köp $DOJA annars”, stod det i ett av flera (nu raderade) inlägg på X, illustrerat av en bild på Doja Cat tillsammans med ett svärd.

Men enligt Doja Cats Instagram hade hennes X-konto hackats. Kryptovalutans värde störtdök en och en halv timme efter den påstådda hackerattacken och ett så kallat ”Doja coin” var bara värt fraktioner av ören under tisdagseftermiddagen.

Kryptovalutan ”Doja coin” är ett så kallat ”meme coin”, som saknar faktiskt värde, utöver uppmärksamheten som användare ger det i stunden. En del ”meme coins” blir värdefulla, som det uppmärksammade ”Doge coin”, medan hundratals andra (inte sällan marknadsförda av kändisar) ofta störtdyker i värde kort efter att de lanseras.

För potentiella hackare blir målet att engagera många internetanvändare, driva upp priset och sedan sälja sin andelar innan värdet sjunker.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln