Hammar och Wikingsson kritiseras hårt: ”Är lågt”

Mittmedia slår tillbaka efter ”Breaking News”

avLouise Åström

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Jakob Dahlstrom
Fredrik Wikingsson och Filip Hammar.

Mittmedias tv-inslag kritiseras ofta i ”Breaking News med Filip och Fredrik”.

Nu har Mittmedias Daniel Nordström på Mittmedia tröttnat och skrivit ett öppet brev där han sätter ner foten.

– Om någon känner sig sårad ber jag om ursäkt men jag kan inte under några omständigheter lova att vi slutar bevaka det innehåll som Mittmedia får ur sig, säger Filip Hammar.

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson väljer ofta att spela upp inslag från Mittmedia i sitt program ”Breaking News”. I ett öppet brev kritiserar nu chefredaktören för Mittmedias största region, Daniel Nordström, Hammar och Wikingsson.

Nordström anser att programledarna hängt ut enskilda medarbetare och gjort narr av dem.

”Jag har nämligen väldigt svårt för att ni framställer medarbetare som fån genom att klippa inslagen så att dessa rycks ur sin kontext. Ni kanske tycker att det är väldigt kul. Själv uppskattar jag inte alls den typen av humor. Det tycker jag enbart är lågt. Dessutom är det också utanför de medieetiska gränser som jag tycker att vi alla bör förhålla oss till”, skriver han.

”Får hacka i sig”

För Nöjesbladet förklarar Filip Hammar att både han och Fredrik Wikingsson tycker om Mittmedia.

– Mittmedia är ju en pålitlig leverantör av roliga klipp men vår ambition är inte att de ska ta illa vid sig eller att enskilda medarbetare ska göra det. Men vi kan ju samtidigt tycka att de får hacka i sig det här, säger han.

Så du tycker inte att ni hänger ut enskilda medarbetare?

– Vi skämtar ju varje dag om folk som syns i bild. Den typen av risk exponerar man ju sig för automatiskt när man ställer sig framför kameran. Det gör ju jag också. Men jag tycker inte att det handlar om någon slags förnedring av de enskilda individerna.

Ber om ursäkt

Hammar ber också om ursäkt.

– Man ska inte ta saker på för stort allvar. Vi har inte som avsikt att såra någon så om någon känner sig sårad ber jag om ursäkt men jag kan inte under några omständigheter lova att vi slutar bevaka det innehåll som Mittmedia får ur sig.

Kommer du höra av dig till Mittmedia personligen?

– Det vet jag inte. Man kan ju kommunicera på det här sättet också. Men det är möjligt att vår producent gör det. Jag kan också göra det men vi skriver två program om dagen just nu. Precis i dag hinner jag inte det, säger han.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM