Joakim Lundell vann Barnens pris: ”Kan inte ta emot det här”

avMathilde Albinsson

NÖJE

Joakim Lundell vann ”Barnens pris” första gången förra året.

I år blev han på nytt de yngstas favorit.

– Jag känner att jag inte kan ta emot det här priset, säger en mycket rörd Joakim Lundell på scenen.

1 av 3 | Foto: Kanal 5

”Barnens pris” röstas fram av Barncancergalans yngsta tittare.

För andra året i rad korar barnen Joakim Lundell som ”Sveriges roligaste person”.

Och det är en mycket rörd Joakim Lundell som äntrar scenen på Berns salonger i Stockholm och tar emot sin statyett. Men priset väljer han att ge bort – och tillägna sin vän, Alexander Falk, som förlorade kampen mot cancer tidigare i år.

– Jag känner att jag inte kan ta emot det här priset, för jag träffade en kille på den här galan året innan – Alexander Falk. Han lärde mig otroligt mycket i livet, och jag vill ge det här priset till honom och alla andra som har cancer. Tack, men det här priset går till Alexander Falk, säger han och kämpar mot tårarna.

”Det är Alexanders pris”

Han håller bronsstatyetten i båda sina händer, när Nöjesbladet träffar honom strax efter livesändningens slut. Men han är på väg att överlämna priset till Alexanders familjs, berättar han.

– Jag känner väl att det är Alexanders pris framför allt. Jag har haft ett år med ganska mycket bakslag och då har han alltid funnits med och fått mig och Jonna att se allt positivt, trots att det är mörkt. Jag känner att jag förvaltar det här åt honom tills jag hittar hans familj.

Joakim Lundell blev tagen på sängen när hans namn ropades upp – i år igen. Samtidigt diskuterade han ett möjligt vinstscenario med Jonna Lundell på hotellet inför galan och vad han borde göra om han faktiskt skulle vinna.

– Jag känner väl att det här var ett pris för mycket och att det finns så många andra som gör så bra saker, förutom jag och Jonna. Jag sa till Jonna att jag inte ville vinna det här, för någon annan förtjänar att vinna det här, säger han.

”Ligger mig nära om hjärtat”

Joakim Lundell slår ner blicken och tittar i golvet. Han medger att det känns lite jobbigt. Barns välmående är en hjärtefråga för honom.

– Vi kommer fortsätta jobba för bra saker. Det är ens plikt om man kan göra skillnad. Barn är väldigt känsligt för mig i och med att jag växte upp som jag gjorde och aldrig fick vara barn. Jag vet hur det känns att inte få vara barn. Det är en fråga som ligger mig nära om hjärtat.

Hyllas på sociala medier

På Instagram får Joakim Lundell många hejarop och hyllningar för sitt tacktal och valet att tillägna priset Alexander Falk.

”Stor respekt för ditt tal. En väldigt fin gest till Alexander Falk”, skriver en.

”Otroligt fint gjort på kvällens gala. Du ska vara stolt över dig själv och det du har åstadkommit. Keep it up”, hejar en annan.

”Ditt tal gick rakt igenom hjärtat”, menar en tredje.

Diskutera artikeln, få ett roligare, intressantare, kärleksfullare och glittrigare Facebookflöde - följ Nöjesbladet på Facebook och bli allmänbildad på kuppen