Därför vill Skifs inte delta i ”Så mycket bättre”

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 5

NÖJE

Björn Skifs har flera gånger blivit tillfrågad om att delta i ”Så mycket bättre” i TV4.

Men än har det inte hänt, och det är på grund av programmets innehåll, avslöjar han i podcasten ”Nemo möter en vän”.

– Då tappar jag intresset helt alltså, säger han i podden.

Det finns en Facebookgrupp som heter ”Vi som vill se Björn Skifs i Så mycket bättre”. Men Skifs, 70, har flera gånger fått frågan om att delta i TV4:s succéprogram, och valt att tacka nej varje gång.

– Jag tycker att den grejen är härlig, det är toppen. Det är jättebra gjort i många fall. Bandet där måste ju hyllas, säger han i podcasten ”Nemo möter en vän”.

Men han har inte enbart positivt att säga om programmet. I podden avslöjar han varför han aldrig har medverkat.

– När programmet till stor del ändå ska bestå utav att man ska vända ut och in på sig själv och berätta om sitt elände, och gärna ha någonting riktigt tragiskt att berätta eller något problem eller sådär, då tappar jag intresset helt alltså, säger Björn Skifs i podcasten ”Nemo möter en vän”.

”Jag ska aldrig säga aldrig”

Han berättar att han intellektuellt kan förstå att det inte räcker med att artister spelar varandras låtar – det måste handla om någonting annat för att det ska bli intressant för folk. Men det är inte något som faller honom i smaken. Så länge programformatet ser ut som det gör kommer fansen önskan om att se Skifs i det populära musikprogrammet inte gå i uppfyllelse.

– Men det måste vara upp till var och en om man vill delta i det där. Och det har jag sagt flera gånger, att nej, så länge det är så, så får det vara, säger han.

Trots kritiken ser han ändå en öppning för att han kan ändra sig.

– Det känns inte så nu, jag ska aldrig säga aldrig. Det är möjligt att de tonar ner det där litegrann. Jag kanske är överkänslig mot det där, säger Björn Skifs i podden.

Nöjesbladet har sökt Björn Skifs.

Publicerad:

LÄS VIDARE