”Arga snickaren” tar över ”Robinson”

Anders Öfvergård ny programledare för överlevnadsdokusåpan i TV4

Uppdaterad 2019-08-05 | Publicerad 2017-06-06

Anders Öfvergård blir ny programledare i ”Robinson”.

Den förra ”Arga snickaren” tar över dokusåpan på TV4.

– Det är ett sätt för mig att få leda ett program utan att vara snickare hela tiden, säger han.

Den förra ”Arga snickaren” tar över ”Robinson” när TV4 spelar in en ny säsong av dokusåpan under sensommaren, det avslöjades i TV4 Nyhetsmorgon på tisdagen.

Anders Öfvergård, 49, hade själv bett om att få leda programmet.

– När jag hörde att TV4 sökte deltagare till en ny säsong så ringde jag och frågade vem som skulle programleda och sa att jag ville göra det. Det var flera som hade hört av sig, så sen var det bara att vänta, säger han till Nöjesbladet.

– Det här är ett sätt för mig att få leda ett program utan att vara snickare hela tiden. Samtidigt så är det ju mycket reality i ”Robinson” och det är ju vad jag har gjort förut. Dessutom är det människor och konflikter. Jag älskar att se människor, vem de är och hur de fungerar med varandra. Och dessutom är det ju till viss mån byggande när de ska ordna sina läger. Så jag sålde in mig själv med att: ”Den här gubben har allt”, säger han och skratta.

40 dagar på öde ö

Nu vill han föra tillbaka dokusåpan till den ursprungliga idén om överlevnad.

– Det sa jag, att jag vill tillbaka till där serien var från början. Jag vill inte att det ska vara olika teman. Jag vill att det ska vara som när Harald Treutiger och Anders Lundin ledde programmet. Med en enormt blandad skara vuxna människor mellan 18 och 80 där det egentligen handlar om hur man är rent fysiskt för att klara av de 40 dagar inspelningen pågår.

I vissa av säsongerna har man fått ta med en personlig sak. Vad skulle du ta med dig?

– Yxan. Den gör du mycket med, du hugger, du fixar mat, du spikar. Eller tändstålet. Du måste kunna fixa mat och sen tillaga det. helst skulle jag vilja ha en yxa med ett tändstål, säger Anders Öfvergård med ett skratt.

ANNONS