Linda Lindorff varnar för bluffreklam: ”Helt sjukt”

1 av 2 | Foto: Björn Lindahl
Linda Lindorff.
NÖJE

En artikeln där Linda Lindorff gör reklam för bantningspiller cirkulerar på nätet.

Problemet: tv-profilen har aldrig givit sitt godkännande till reklamen.

”Det här är helt sjukt ju”, skriver hon på sin Instagram.

I reklamartikeln kan man läsa om hur programledaren gått ner flera kilo med hjälp av ett bantningspreparat. Men Linda Lindorff varnar nu alla som sett annonsen för att allt är en bluff.

”Fick den här bluffannonsen skickad till mig av en följare – och jag är chockad! Hur kan dom göra så här? Dom använder mitt namn och ansikte för att sälja bantningsprodukter! Jag är INTE tillfrågad om detta. Det är bluff rakt igenom”, skriver hon på Instagram.

I artikeln citerar man Lindorff, men citaten är falska.

”Så sjukt! De till och med skriver falska citat! Jag bantar för övrigt inte och har ALDRIG använt bantningsprodukter. Sprid gärna detta på era Facebook-sidor så ingen blir lurad. Detta är BLUFF. Och jag är så arg.”

Utnyttjad av dejtingsajt

Det är inte första gången ett företag utnyttjar tv-profilens namn eller ansikte. Tidigare har Nöjesbladet skrivit om dejtingsajter som utan tillåtelse tagit bilder från Linda Lindorffs Instagram och skapat falska konton.

Även programledarkollegan Agneta Sjödin har råkat ut för bluffannonser. I det fallet handlade det om en ”mirakelkräm” för huden.

”De använder mitt namn och ansikte i den här annonsen men jag har absolut ingenting med den här krämen att göra!!”, skrev hon då på sin Facebooksida.

ARTIKELN HANDLAR OM