Över en miljon tittare blir av med Kanal 5-kanalerna

Förhandlingar strandade: 1,5 miljoner tittare kan missa svenska VM-kvalet

Förhandlingarna har strandat.

Telias användare kommer därför inte längre att ha tillgång till Kanal 5 och andra Discovery-kanaler.

Totalt drabbas 1,5 miljoner tittare.

Förhandlingarna mellan Telia och Discovery har strandat. Det meddelar Telia i ett pressmeddelande.

Enligt uppgifter till Nöjesbladet har totalt omkring 750 000 hushåll kabel-tv via Telia. Det motsvarar över 1,5 miljoner tittare.

Dessa kommer på grund av de strandade förhandlingarna att förlora tv-kanalen Kanal 5 och flera andra tv-kanaler från och med 8 juni. Detta innebär att tittarna bland annat inte kommer att kunna se VM-kvalmatchen mellan Sverige och Frankrike 9 juni.

Telia: ”Inte kommit överens”

Bland Discovery Networks kanaler i Sverige ingår förutom Kanal 5 också Kanal 9, Kanal 11, Eurosport, Discovery Channel och Animal Planet. Dessa kanaler försvinner också för de abonnenter som har kabel-tv via Telia.

− Tyvärr har vi inte kommit överens i förhandlingen. Vi har gjort allt vi har kunnat för att hitta en lösning och vi är uppriktigt ledsna över att våra kunder kommer i kläm. Discovery vill fortfarande begränsa var och på vilket sätt våra kunder tittar på tv kombinerat med orimliga prishöjningar, och det kan vi inte acceptera, säger Telias Jonas Hasselberg i ett pressmeddelande.

Discovery Network Swedens presschef Dan Panas är förvånad över att Telia skickat ut ett pressmeddelande om att förhandlingarna strandat.

– Vi har inga som helst planer på att lämna Telias plattform. Vår dörr för förhandlingar står öppen, säger han när Nöjesbladet når honom över telefon.

Kanal 5: ”Förvånande och sorgligt”

Dan Panas.
Dan Panas.

– Vi tycker att det är konstigt, förvånande och framför allt sorgligt att Telia som för över en vecka sedan informerade sina hushåll om att 8 juni är deadline för förhandlingar nu istället har valt att hota att blockera sina hushåll från kanal 5, kanal 9, kanal 11, allt högklassigt Discovery-innehåll och all efterlängtad sport på alla våra kanaler, säger Panas.

För Telias kabel-tvanvändare kommer Kanal 5 istället att ersättas med bland annat kanalen HBO Nordic, men tittarna kommer då gå miste om såväl den kommande svenska VM-kvalmatchen i fotboll som U21-EM och Franska öppna mästerskapen i tennis.

– Vi ser att Telia nu vill erbjuda sina hushåll ett antal barn- och ungdomskanaler och HBO. Vi tycker att det är tråkigt och sorgligt att Telia nu väljer att begränsa valfriheten för alla som sett fram emot att titta på populär svensk underhållning och inte minst efterlängtad sport, säger Discoverys presschef Dan Panas.

Publisert:

LÄS VIDARE