Låtskrivarens råd till Robin Bengtsson: ”Han behöver lita på sig själv”

avMathilde Albinsson

1 av 2 | Foto: Lina Siksjö
Robin Stjernbergs råd till Robin Bengtsson. ”Lita på dig själv”.

Robin Stjernberg var Sveriges Eurovision-hopp 2013.

Nu är han återigen uppslukad av den festliga bubblan – men i en ny roll.

– Jag kommer stå med tio eurovisiontröjor på mig och bara stå där och skrika och bara äta massa ”kievsky kotletki”, säger han.

Robin Stjernberg står bakom svenska Eurovisionbidraget ”I Can’t Go On” tillsammans med David Kreuger och Hamed ”K-One” Pirouzpanah.

Under måndagen påbörjar Stjernberg, som tävlade för Sverige 2013, återigen en resa mot en åtråvärd finalplats samt topplacering i Eurovision Song Contest. Då anländer han till Kiev.

– Jag kommer stå med tio eurovisiontröjor på mig och bara stå där och skrika och bara äta massa ”kievsky kotletki”.

”Kievsky kotletki”?

– Jag har fått lite tips av folk som har pratat om att det är ganska speciell mat i Ukraina och det är väl en kotlett från Kiev. Jag vet inte, men de säger att det är svingott. Jag får tagga inför den.

Robin Stjernberg vet exakt vilken slags ryggdunk som Robin Bengtsson behöver just nu, knappa dygnet före första semifinalen.

– Han behöver lita på sig själv och att han kan numret, för det kan han. Han är rätt självsäker och trygg och har gjort det här rätt mycket nu, så nu behöver han bara släppa allting och njuta. Det syns igenom. Så, koppla av, sjung och ha kul, så kommer det gå jättebra, säger han och fortsätter:

– Jag är där för att ha det lite ”nice”. Vi gjorde jobbet för många månader sedan. Nu handlar det väl bara om att stötta och höja. Jag är mer där som en polare, kan man väl säga.

Låten vilar i trygga händer, menar han, såväl artist- som produktionsmässigt.

– Jag litar ju på Robin, numret och människorna bakom. Det finns ingen oro alls.

Vem eller vilka blir tuffaste motståndet, tror du?

– Italienaren där kan nog bli rätt farlig.

Har ni skrivit en vinnarlåt?

– Jag tror definitivt på en topp fem i finalen. Han går absolut direkt till final. Jag tycker att han sticker ut i startfältet, numret sticker ut och låten sticker dessutom ut. Det är väldigt hög kvalitet. Ett grymt, proffsigt nummer redan i Mello. Det skulle vara superkonstigt om det inte tar sig vidare.

Får vi se dig som artist i Melodifestivalen igen?

– Jag tror inte det kommer vara inom en snar framtid. Jag fokuserar verkligen på hantverket skriva musik och är inne i ett jättebra ”flow” och släpper låtar som bara blir bättre och bättre. Jag håller på att bygga upp mig själv just nu, och jag älskar det. Och att jag kan kombinera det med att skriva åt andra. Så Mello är jag inte sugen på just nu, säger Robin Stjernberg som just nu är aktuell med sin nya singel ”Feed On My Love”.