Skattesmäll för E-Type: ”Småsint”

1 av 3
NÖJE

Artisten Martin ”E-Type” Eriksson måste betala över 100 000 kronor i arbetsgivaravgifter och skatt – på grund av en båt.

Det fastslår Skatteverket.

– Jag kan tycka det är lite småsint, säger Martin Eriksson.

Skatteverket kräver Martin ”E-Type” Eriksson på 107 000 kronor. Anledningen är att artisten via sitt företag köpt en båt som han vid ett fåtal tillfällen använt för privatbruk.

— Jag gillar svensk lagbok, och står det att jag ska betala skatt så gör jag det. Jag försöker inte att smita, och det är inget jag vill bråka om. Men jag kan tycka det är lite småsint. Vi kämpar på gott och betalar massor av skatt, säger Martin Eriksson när Nöjesbladet når honom.

E-Type: ”De slår dövörat till”

Han köper dock inte beslutet helt och hållet. Enligt Martin Eriksson gick båten sönder och hela förra sommaren låg den ute till försäljning utan att den användes.

— Jag har varit på sommarturné varannan dag, och jag har sju andra båtar. När i fridens himmel ska jag ha hunnit åka med den där privat. Jag kan redogöra för varenda dag. Men de slår dövörat till och taxerar mig för att jag har haft möjlighet privat, säger han.

— Jag tycker det är småsint när man kan se på mitt schema att jag inte har en timme över att åka privat. Och om jag nu ska åka, varför ta firmabåten? Jag har egna båtar som jag mycket hellre åker i.

Inreder vikingarestaurang

Artisten tänker inte bestrida beslutet.

— Hade det varit mer pengar det handlat om hade vi nog fått gå in juridiskt. Men nu är det bättre att betala och fortsätta kämpa på.

Martin Eriksson har nyligen fått i uppdrag att inreda en ny vikingarestaurang på Birka. Där använder han sig nu av en av sina privata båtar.

— Jag lägger aldrig mer en båt i firman, konstaterar han.

ARTIKELN HANDLAR OM