OJ Simpson friges – nu kan han tjäna tusentals dollar

1 av 2 | Foto: AP TT NYHETSBYRÅN
OJ Simpson kan tjäna en mindre förmögenhet när han släpps

avMathilde Albinsson

NÖJE

OJ Simpson blir villkorligt frigiven i oktober.

Och då finns det pengar att tjäna för den forne NFL-spelaren och filmstjärnan.

Enligt David Elkouby, expert på kändisautografer, kommer OJ Simpsons signatur vara hett eftertraktad – och värd pengar, skriver TMZ.

OJ Simpson, 70, friges villkorligt efter nästan nio år bakom lås och bom.

Det beslutade en frigivningsinstans i Carson City, Nevada, på torsdagen.

Och nu kan den före detta NFL-spelaren och filmstjärnan gå en lukrativ framtid till mötes. Enligt TMZ kan ha fylla fickorna på att skriva autografer, när han lämnar sin fängelsecell i oktober.

David Elkouby, ägare till The Hollywood Show som har specialiserat sig på kändisautografer, menar att OJ Simpsons signatur kan bli den hetaste och mest eftertraktade autografen på marknaden när han väl kommer ut. David Elkouby är beredd att betala Simpson tusentals dollar för att närvara under en organiserad signering.

För TMZ målar han upp en bild av meterlånga köer, där folk skulle vara beredda att betala för en selfie med Simpson.

Dömdes 2008

OJ Simpson dömdes 2008 för bland annat inblandning i kidnappning och rån i Las Vegas. När beskedet om villkorlig frigivning kom tittade OJ Simpson ner i bordet en stund innan han tittade upp igen, log och sa ”tack!”

Han blev även världskänd, när han stod inför rätta för mordet på sin fru Nicole Brown Simpson och hennes vän Ronald Goldman i Brentwood, Los Angeles, 1994. Poliserna jagade honom fyra dagar senare i en lång biljakt, som direktsändes över hela världen. Han greps i samband med biljakten, men nekade till mord och friades så småningom efter en utdragen rättegång i oktober 1995.

Enligt David Elkouby är mordanklagelserna ett avlägset minne, och skulle inte förhindra OJ Simpson från att bygga upp en ansenlig summa pengar på att skriva autografer i samband med frigivandet den 1 oktober.

ARTIKELN HANDLAR OM

OJ Simpson

NFL

Hollywood