Camilla Läckberg

Camilla Läckberg har gift sig – igen

Av: 

Mathilde Albinsson

NÖJE

Camilla Läckberg och Simon Sköld har gjort det igen.

Gift sig, alltså.

Men den här gången är det ”på riktigt”.

”Gift oss igen, och nu även juridiskt – i Svenska Kyrkan i New York”, skriver deckardrottningen på Instagram.

Camilla Läckberg och Simon Sköld gifte sig under största hemlighet förra lördagen, den 17 juni.

Hemlighetsmakeriet kring ceremonin var så pass stort att de inte vågade söka hindersprövning i Sverige, med risk för att bröllopsplanerna skulle läcka ut i förväg.

Så nu passar de på igen. Den här gången är vigseln, som hålls på bröllopsresan i New York i USA, helt enligt alla juridiska lagar och regler. Det är alltså först nu som Camilla Läckberg och Simon Sköld har ingått ett giltigt äktenskap med varandra.

Har gift sig – först nu

”Roliga saker gör man ju gärna fler gånger!! Och eftersom vi inte vågade söka hindersprövning i Sverige innan vigseln där, pga risken att det skulle läcka ut i förväg då - så har vi idag gift oss igen, och nu även juridiskt – i Svenska Kyrkan i New York”, skriver hon på Instagram.

Inför två vittnen sa de alltså ”ja” till varandra igen – exakt en vecka senare. På bilden poserar paret, hand i hand, på klipphällar vid vattnet. De matchar varandra med likadana vita tygskor.

Simon Sköld har lagt upp samma bild på sin Instagram.

”Då är det nu på riktigt! Vi hade Ceremonin förra lördagen men det är inte förens idag det blev på riktigt! Idag klockan 13:00 så gick vi in i Svenska kyrkan i New York och blev vigda på det bindande sättet, så glad att på en vecka få in två bröllop med samma person. Man & Hustru och galet lyckliga!”

Måste ansöka om hindersprövning

För att kunna vigas i Sverige eller inför en svensk myndighet utomlands, måste det blivande brudparet ansöka om en hindersprövning hos Skatteverket. Om inget hinder föreligger, som att någon av parterna är under 18 år eller redan gifta, får man en skriftlig bekräftelse på att man har rätt att ingå äktenskap med varandra.

Vill man gifta sig utomlands krävs vissa intyg och bevis för att Skatteverket ska förklara vigseln som giltig när man kommer tillbaka hem.

Tog död på spekulationerna

Camilla Läckberg och Simon Skölds första bröllop i Sverige ägde rum utomhus på Läckbergs landställe. Under en mindre ceremoni sa paret ja till varandra inför familjen och sina närmaste vänner. Vigselförrättare var Mia Törnblom, nära vän till paret och gudmor till parets dotter Polly.

– Det var fantastiskt. Det var så vackert. Vi hade allt. Jag är jättestolt och hedrad över att jag fick hålla bröllopet åt dem. Vi grät, sa Mia Törnblom till Nöjesbladet då.

Paret har tidigare spelat ner uppgifterna om att de skulle gifta sig i år. I maj dementerade Läckberg uppgifterna.

”ALLA frågar misstänksamt - till och med min mamma. Men nä. Dels är det en omöjlighet för oss att ställa till med överraskningsbröllop eftersom man måste söka hindersprövning innan. Dels vill vi vänta tills nästa år, så Simon får sitt 30-årsfirande ifred, och gumman hunnit bli lite större. Varit nog mycket den här våren.... Så tar nu effektivt död på alla våra vänners spekulationer”, skrev Läckberg då på Instagram.

Roliga saker gör man ju gärna fler gånger!! Och eftersom vi inte vågade söka hindersprövning i Sverige innan vigseln där, pga risken att det skulle läcka ut i förväg då - så har vi idag gift oss igen, och nu även juridiskt - i Svenska Kyrkan i New York, med @saralindegren och @coachluhr som vittnen. Foto: Pontus Höök @lookforhook #SvenskaKyrkaniNewYork @simonskold @jackie_schneider_beauty Klänning: Gina Tricot, Skor: Converse , Hårprydnader o örhängen: Etsy

ANNONS

Lyko ger dig allt inom skönhet – just nu till superpriser! Winter Sale.

Extern länk från Lyko SE

Handla nu

Publisert:

LÄS VIDARE

Camilla Läckberg och Simon Sköld säljer lantstället – för 25 miljoner

ÄMNEN I ARTIKELN

Camilla Läckberg

Simon Sköld