Pernilla och Bianca vann pris för ”Wahlgrens värld”

1 av 2 | Foto: Teodor Axlund
Bianca och Pernilla prisade för tv-programmet ”Wahlgrens värld”.
NÖJE

Grattis, Pernilla och Bianca Wahlgren!

Mor- och dotterduon har utsetts till ”Årets profiler” för ”Wahlgrens värld” på tv-branschen prestigefyllda ”Riagala”.

– Det känns superhärligt att det sitter kunniga människor som tycker att det vi gör sticker ut och är härligt, säger Pernilla Wahlgren till Nöjesbladet.

Riagalan uppmärksammar och premierar Sveriges bästa kreatörer, medarbetare och upphovsmakare inom tv-produktion.

Och i år kammade Pernilla och Bianca Wahlgren hem priset ”Årets profil” för ”Wahlgrens värld”.

– Det här känns jättekul och jätteroligt, säger mor och dotter i mun på varandra, när Nöjesbladet når dem på telefon.

– Vi kände inte till den här galan tidigare, men det är ju ett väldigt prestigefullt pris. Det känns superhärligt att det sitter kunniga människor som tycker att det vi gör sticker ut och är härligt. Så man blir jätteglad och stolt, säger Pernilla Wahlgren.

”Naket, oförställt och generöst”

Galan gick av stapeln på onsdagskvällen på Cirkus i Stockholm under ledning av Pontus Gårdinger och Calle Schulman. Tv-priset Ria hette tidigare ”det svenska tv-producenternas pris”, men döptes 2014 om till ”Ria” för att hedra Ria Wägner en legendarisk pionjär inom svensk television. Priset utdelas årligen till förtjänta tv-produktioner och medarbetare som bidragit till något särskilt enastående inom sitt område under året.

I kategorin ”Årets pris” kämpade Pernilla och Bianca Wahlgren mot Clara Henry (Melodifestivalen) och Gustav och Marie Mandelmann (Mandelmanns gård).

Juryn tilldelade Pernilla och Bianca Wahlgren med följande motivering:

”Vår nyfikenhet har inte stillats! Tvärtom vill vi nu bara ha ännu mer av deras skratt, tårar, värme, bråk, humor, pms, tankevurpor och pinsamma situationer. För att så naket, oförställt och generöst ha bjudit in oss till sina kaoshörn.”

Vad betyder priset för er?

– Det betyder jättemycket, dels är det roligare att gå tillbaka till inspelningarna nu när man har fått lite..., börjar Bianca Wahlgren.

– ... bekräftelse! Vi har ju inget manus att gå efter, utan vi är som vi är. Och att folk gillar det ger ju pepp inför säsong två, fyller Pernilla Wahlgren i.

I ”Wahlgrens värld” på kanal 5 visar familjen Wahlgren upp sin vardag med allt från modefotograferingar och spanienresor till hundkalas och bråk om tvätten. Inspelningarna för kommande säsong är redan igång och programmet har premiär i höst.

– Man kommer oss mycket närmare den här säsongen. Man får se en helt annan relation mellan mig och mamma. En tydligare mor- och dotter-relation, säger Bianca Wahlgren.

– Det blir en stor omställning eftersom Bianca Wahlgren flyttar hemifrån, säger Pernilla Wahlgren.

– Bianca ska lära sig tvätta!, skämtar Bianca Wahlgren.

ARTIKELN HANDLAR OM