Joel Kinnaman

Bella Davis anlitar Elisabeth Massi Fritz mot Joel Kinnaman

Aftonbladet avslöjar: Tar hjälp av stjärnadvokaten som målsägarbiträde

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

Bella Davis får hjälp av stjärnadvokaten Elisabeth Massi Fritz.

Nu står det klart att stjärnadvokaten blir modellens målsägarbiträde i fallet mot Joel Kinnaman.

– Min klient står fast vid uppgifterna om att hon har varit utsatt för våldtäkt och hon mår i dag dåligt, säger Massi Fritz.

Stjärnadvokaten Elisabeth Massi Fritz blir målsägarbiträde till Bella Davis, 28, berättar den svenska modellen i ett sms till Aftonbladet.

Hon har polisanmält Joel Kinnaman, 41, för våldtäkt på ett hotellrum i New York 2018. Han har å sin sida polisanmält Bella Davis för hot och trakasserier och i fredags utfärdade en domstol i Los Angeles ett tillfälligt besöksförbud mot modellen. Han hävdar att de har haft sexuellt umgänge med samtycke.

Elisabeth Massi Fritz

Ska lämna in bevis till åklagare

Elisabeth Massi Fritz bekräftar att hon tar sig an Bella Davis fall i Sverige.

– Målsägande har valt mig som sin advokat och jag har tackat ja. Jag kommer biträda målsäganden som ombud och målsägandebiträde, säger hon.

– Min klient står fast vid uppgifterna om att hon har varit utsatt för våldtäkt och hon mår i dag dåligt.

Både Bella Davis och Joel Kinnaman har sagt att de har inspelade samtal som styrker respektive sida.

– All bevisning som finns kommer ges in till polis och åklagare och jag vill understryka att det är åklagaren som leder förundersökningen och det är hos polis och åklagare som förundersökning ska bedrivas och inte i sociala medier eller media, säger Elisabeth Massi Fritz.

Bella Davis.

Kinnamans advokat: ”Del i ett försvar”

I går kunde Aftonbladet berätta att Joel Kinnaman tagit hjälp av en annan svensk stjärnadvokat, Johan Eriksson, som försvarare.

– Han ser hennes agerande som en del i ett försvar då hon själv misstänks för brott. Det här kom i ett läge då det stod klart att hon själv inte bara är misstänkt för brott utan i hans fall har också en domstol i Los Angeles fattat beslut om att hon inte får komma i närheten av honom, sa Johan Eriksson då om Bella Davis anklagelser om våldtäkt.

Elisabeth Massi Fritz har de senaste åren tagit sig an ett flertal uppmärksammade fall, bland annat som målsägarbiträde åt den kvinna som anklagade Martin Timell för övergrepp, något han friades för i rätten. Hon representerar även en av ”Paradise hotel”-deltagarna som polisanmält en annan deltagare för övergrepp och har också varit målsägarbiträde åt en av kvinnorna som polisanmälde Julian Assange, samt Isabel Adrian när hon utsattes för ett grovt personrån.

Johan Eriksson har bland annat varit försvarsadvokat åt terrordömde Rakhmat Akilov, och även SD-profilen Kent Ekeroth som friades i Svea hovrätt efter ett krogkösbråk.

ANNONS

Lyko ger dig allt inom skönhet – just nu till superpriser! Winter Sale.

Extern länk från Lyko SE

Handla nu

Joel Kinnaman.
Publisert:

LÄS VIDARE

Kinnaman anlitar stjärnadvokat: ”Vi har övertygande bevis”

ÄMNEN I ARTIKELN

Joel Kinnaman

Bella Davis

Elisabeth Massi Fritz