Hasse Aros kritik mot TV4: ”Ryggradslösa”

Lämnade kanalen efter skandalen

Hasse Aro riktar skarp kritik mot ledningen på TV4.

I podcasten ”Tv-fabriken” kallar han dem för ”extremt ryggradslösa”.

– De ville bara rädda sitt eget skinn, säger programledaren.

Hasse Aro, 64, var på TV4 i några få år innan han lämnade kanalen 2018.

Nu berättar programledaren att han aldrig trivdes.

– Det var en väldigt turbulent period, säger han i podcasten ”Tv-fabriken” med Fredrik Ralstrand.

Dels kände han att kanalen aldrig riktigt tog vara på hans fulla potential. Och dels anser han att de misslyckades under metoo.

– Jag tyckte att TV4:s ledning var extremt ryggradslösa och hanterade det här extremt dåligt. De ville bara rädda sitt eget skinn, säger Hasse Aro.

Hasse Aro.
Hasse Aro.

Hasse Aro om metoo

Han tar upp fallet med Martin Timell, som bland annat anklagades för sexuella trakasserier under metoo. TV4 tog då avstånd från Timells agerande och meddelade att de omedelbart skulle utreda det hela.

Hasse Aro menar att TV4 visste om vad som skett hela tiden.

– Men när det kom ut i media då plötsligt ska det tillsättas åtgärdsplaner. När cheferna känner att det blåser kring deras öron, ja då ska det göras policys och det ska berättas om nolltolerans. Om de nu tyckte att det var fel så skulle de ha agerat när det hände, men det gjorde de inte. De agerade när de själva låg risigt till, säger Hasse Aro.

Han får frågan om han någonsin framförde sin kritik till TV4:s ledning.

– Inte som jag gör nu, nej, det gjorde jag inte. Men det var ett av skälen till att jag inte gillade det där stället, säger Hasse Aro.

Han vill inte kommentera ytterligare utöver det som sagts i podcasten, meddelar han Aftonbladet.

TV4 svarar

TV4:s presschef Liv Sander skriver i ett sms till Aftonbladet att synpunkter som de Hasse Aro har, har förts fram till ledningen på TV4 tidigare.

”Vi har bemött dem och berättat vad vi gjort för att förbättra hur den här typen av situationer hanteras när det sker på våra produktioner”, skriver Liv Sander.

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

Ämnen i artikeln