Sanna Nielsen: Jag hoppas att jag inte gråter förrän efteråt

Kärlekens stöd under sista Allsången – med bakom scenen

Publicerad 2022-08-16

Hon hoppas kunna spara tårarna till efteråt – men vågar inte lova.

När Sanna Nielsen ställer sig på Sollidenscenen som programledare för ”Allsång på Skansen” för allra sista gången har hon familjen med som stöd.

– De kommer hit och så ska vi ta bilder med Allsångsskylten så vi kan rama in, säger hon.

Sanna Nielsen, 37, laddar inför sitt sista ”Allsång på Skansen” efter sju år av helt regnfria direktsändningar.

– Det är så mycket känslor i omlopp. Jag vet inte var jag ska börja. Det är vemodigt men också fantastisk roligt för vårt finalprogram är helt fantastiskt och det är så mycket fina artister och så många gäster.

”Tårarna får komma sen”

Hon utlovar också några specialskrivna nummer som avslutning, både i direktsändningen på SVT och den efterföljande halvtimmen som sänds på SVT play.

– Jag ska försöka att bara ha roligt och så får tårarna kommer sen. Jag hoppas att de kommer efter och inte under sändningen men det kan jag inte garantera.

Årets ”Allsång på Skansen” har blivit en lite annorlunda erfarenhet efter att Sanna Nielsen och sambon Joakim Ramsell, 50, blev föräldrar till sonen Gibson förra hösten.

Sanna Nielsen.

”Vad gjorde jag med all tid innan jag blev mamma?”

– Man har fått planera på ett helt annat sätt när man inte får lika mycket sömn på nätterna och morgonarna. Jag har repat allsånger medan vi byggt lego och staplat klossar. Jäklar vad man blir effektiv när man blir morsa. Vad gjorde jag med all tid innan jag blev mamma? Han har älskat att få lyssna på musik och har nog förstått att det är något vi gör i vår familj.

Under sommarens ”Allsång på Skansen” har Joakim och sonen ofta varit med bakom scenen. Det var ett av Sanna Nielsens önskemål inför säsongen, att sonen skulle få sin första ackreditering.

– Hahaha jag sa det att det var det viktigaste att han skulle få sin första ackreditering med bild på, så han har fått sitt första backstage-pass.

Till finalsändningen kommer familjen vara med bakom scenen.

– De kommer hit och så ska vi ta bilder med Allsångsskylten så vi kan rama in.

Ser fram emot ledig sommar nästa år

Vad har du för planer framåt då, när Allsången är över?

– Jag ska försöka vara ledig resten av augusti och lite i september och sen ska jag planera och repetera inför julturnén och göra ”Funny girl” på Malmö Opera januari till mars. Och så ska jag väl passa på att vara lite ledig nästa sommar också. Jag går inte i pension bara för att jag slutar med allsången.

Och privat, hur är det med dig och Jocke, funderar ni på att kanske utöka familjen nån gång i framtiden eller har ni pratat om att förlova er?

– Hahaha du är så rolig. Vet du vad, vi bara lever livet och njuter av att ha det så.

Vad har du för råd till den som ska ta över Allsången efter dig?

– Gör programmet till ditt, det är det enda rådet jag kan ge. Man ska inte upprepa vad någon annan gjort utan du får bestämma själv vem du är i det här programmet.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln