Happy Jankell om gravidtjatet: ”Får frågan var och varannan dag”

Skådespelaren om ständiga barnsamtalen

Happy Jankell.
Happy Jankell.

Förra året blev Happy Jankell moster när systern Flisan fick barn.

Även om ”Dystopia”-aktuella skådisen älskar att mysa är det också rätt skönt att kunna lämna tillbaka honom.

– Flisan får gärna ta honom när det blir för mycket kaos.

Du är med i nya Viaplay-serien ”Dystopia”, berätta!

– Det är en skräckserie som handlar om ett gäng som ska arrangera ett lajv-event med namnet Dystopia. Det ska komma gäster från hela Europa och vi är då ett gäng ungdomar som är där för att repetera och arrangera det som ska hända för våra gäster. Vi gör det i en övergiven fabrikslokal som både är läskig och jättecool. I serien känner man fort att det är något som inte står rätt till.  

Du spelar karaktären Frida?

– Hon är en sjuksköterska som jobbar på akuten men som har tagit tjänstledigt över sommaren för att jobba med det här. Hon hade skådespelardrömmar som hon lade åt sidan för att ägna sig åt mänsklighet och bli sjuksköterska. Hon är en god person med ett stort civilkurage.

Om vi ska prata om något annat blev du moster förra året när syrran Flisan fick sonen Winston?

– Det är fantastiskt roligt och såklart otroligt att få en ny familjemedlem vilket känns som den finaste gåva man kan få. Jag umgås mer med honom än någon annan kille – tänkte jag säga. Haha! Winston är bäst. 

Happy Jankell med sambon Alexander Sjögren.
Happy Jankell med sambon Alexander Sjögren.

”Vi är supertighta”

Du har sagt att det är mysigt att gosa, men att det är rätt skönt att lämna tillbaka honom?

– Så är det ju. Även fast Winston är mitt kött och blod får Flisan gärna ta honom när det blir för mycket kaos. Då är jag rätt glad för att kunna kliva åt sidan. 

Du och Flisan verkar för övrigt ha en fantastisk relation?

– Ja, ibland kan jag tycka det är läskigt med människor man är så tighta med, i synnerhet när man är i samma familj. Man kan se sig själv så mycket i den andra personen. Om Flisan gör något fel kan jag nästan bli irriterad på mig själv, och vice versa. Vi är supertighta, nästan ännu mer sedan Winston kom. Däremot hörde jag mig nyligen säga till henne ”du säger aldrig att jag är gullig längre”. Jag är lillasyster men inte längre den gulligaste personen i hennes liv.

Är barn något som lockar i en framtid?

– Sedan Flisan blev gravid får jag den frågan var och varannan dag. Så fort man tackar nej till ett glas alkohol så är det för att man är gravid. Nu förstår jag vad kvinnor i alla tider har pratat om. 

”Jag dricker sällan alkohol”

Du är tillsammans med Alexander sedan fyra år?

– Precis. Vi är inte förlovade men vi bor ihop. Jag är barn av min tid och att inte vara förlovad eller inte ha barn vid 27 känns inte så unikt. Men Alex är verkligen min bästa kompis.

Hur ser det ultimata fredagsmyset ut?

– Då går vi hem till Flisan, hennes blivande man Nils och Winston.  Jag dricker sällan alkohol, men för känslan blir det alkoholfritt bubbel på deras terrass. Sedan åker vi och träffar några kompisar på en restaurang. Men jag vill gärna sova vid 23. Jag är så tråkig. 

Vi intervjuade nyligen din pappa när han fyllde 60. Vad fick han i present?

– Det låter ju jävligt snålt, men han fick en flaska jordgubbssaft. Han blandade alltid väldigt äcklig saft när jag var liten men jag vågade inte säga något. Generellt tycker jag inte man ska ge bort alkohol när man går på fest och speciellt inte till min pappa. Han hade kanske blivit gladare för en flaska champagne, man han fick nöja sig med jordgubbssaft.


Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE