Alexandra Zazzis ”nya” pojkvän Göran var hennes ungdomskärlek

Hittade tillbaka till varandra av en slump – 38 år senare

Alexandra Zazzi med ungdomskärleken Göran Risberg - nu är de ett par igen!
Alexandra Zazzi med ungdomskärleken Göran Risberg - nu är de ett par igen!

För två år sedan gick Alexandra Zazzi igenom en tuff skilsmässa.

Nu kan Aftonbladet avslöja att tv-kocken är tillsammans med sin ungdomskärlek ­– som hon träffade igen av en slump.

– Det var som en Hollywoodfilm.

För ganska exakt två år sedan kunde Aftonbladet berätta att tv-kocken Alexandra Zazzi, 54, hade skilt sig från maken Peter Jademyr efter 26 år. Hon hade just avslutat inspelningarna av tv-programmet ”Biggest Loser VIP” där hon hamnade på en andraplats och var fortfarande märkbart påverkad av skilsmässan.

– Det har skett en del saker som har föranlett det här. Jag hanterar det, men det är bland det jobbigaste jag gjort. Jag tror många kan känna igen sig, man hamnar i en bubbla när man går igenom en separation. Allt som man har haft blir över en natt förändrat, sa Alexandra Zazzi i mars.

Träffades av en slump

När Aftonbladet pratade med henne i somras var tongångarna annorlunda och hon hintade att hon hittat kärleken igen.

– Det finns definitivt en Mr X i mitt liv som jag mår väldigt bra med och som gör mig väldigt glad, förklarade hon hemlighetsfullt.

Nu kan Aftonbladet avslöja att kärleken har hållit i sig och att Mr X är hennes ungdomsförälskelse.

– Corona satte mig i en ofrivillig paus arbetsmässigt. Det var då han klev in i mitt liv. Jag återvände till min uppväxtstad Nynäshamn och där snubblade jag över honom hemma hos min bror när han var där av en händelse, min ungdomskärlek Göran Risberg. Han var min första kille när jag var 16 år. Det var som en Hollywoodfilm, säger Alexandra Zazzi.

”Det sa klick direkt”

”Robinson”-profilen förklarar att hon gjorde några tidiga försök att dejta efter skilsmässan, men det gick sisådär.

– Med honom sa det klick direkt. När det stämmer så stämmer det. Göran är varm, roligt och närvarande. Vi är otroligt olika, men ärliga och nyfikna mot varandra. Jag känner mig som 16 år igen med honom. På alla sätt och vis. Det är en häftig känsla, att känna sig som en tonåring igen.

Alexandra Zazzi berättar att de träffades i slutet av april och att de har haft en underbar sommar.

– Vi har vandrat i skogen, gjort upp eld och sovit under stjärnorna. Vi har rest runt på västkusten och vi hyrde en sommarstuga tillsammans. Mina killar har träffat honom och de gillar honom skarpt.

Händer något efter 50

Tiden efter skilsmässan har varit jobbig. Alexandra och exmaken Peter har två vuxna söner tillsammans.

– En skilsmässa är en skiljeväg. Hur traumatiskt den upplevs är grundat på vilket sätt parterna valt att gå isär. För mig var det svåra med skilsmässan förlusten av det liv jag valt att leva, sättet som vi umgicks som familj. Jag är tacksam att jag har fina vänner att älta detta med. Även mina vuxna barn har varit underbara, men de har också varit tvungna att acceptera en sorg över något som förlorats. Den sorgen kommer att hänga kvar länge, men vi pratar om det och sakta förlorar det jobbiga sina vassa kanter. 

Alexandra Zazzi har också teorier om varför många äktenskap slutar på det här sättet.

– Jag tror att något händer i både män och kvinnor när vi passerar 50 och våra hormoner börjar åka bergochdalbana. I grund och botten är vi livrädda för att bli gamla och dö. Om man generaliserar så söker sig kvinnor ofta mot att leta syftet med livet, stärka kropp och själ med kost, träning och yoga och män vill tillbaka till sitt unga jag med något nytt, som intensiv träning, jakten efter nya utmaningar och kanske en ny yngre partner. 

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN