Johnny Depp

Johnny Depps överklagan avslås

The Sun hade inte fel när de benämnde stjärnan som ”hustrumisshandlare”

Av: 

Moa Malmqvist

Torbjörn Ek

Johnny Depp.
Johnny Depp.

NÖJE

Johnny Depps vädjan avslås.

Det brittiska rättsväsendet kommer inte att ta upp hans överklagan i fallet där The Sun pekat ut honom som ”hustrumisshandlare”.

Appelationsdomstolen menar att rättegången varit ”fullständig och rättvis”, rapporterar Sky News.

Den brittiska appelationsdomstolen avslår Johnny Depps, 57, begäran om att få överklaga domen, rapporterar Sky News.

Domarna i appelationsdomstolen avfärdar Depps begäran med motiveringen att rättegången varit ”fullständig och rättvis” och skriver i sitt beslut att rättegångens domare ”givit grundliga skäl till sina slutsatser, som utan tvekan inte skulle kunna påstås vara behäftat med felaktigheter eller lagmässiga misstag”.

I höstas förlorade Johnny Depp rättegången mot brittiska The Sun som kallat honom för ”hustrumisshandlare” i en krönika. Hollywood-stjärnan överklagade domen, trots domarens avrådan.

Misshandlade exfrun

Det hela startade när The Sun publicerade en krönika med rubriken ”Hur kan JK Rowling vara genuint lycklig över att hustrumisshandlaren Johnny Depp får en roll i de nya ’Fantastiska vidunder’-filmerna?”.

Depp menade att krönikan ”skadat hans rykte allvarligt”, men för att domstolen skulle kunna fälla The Sun för förtal behövde Depp bevisa detta i rätten. The Sun skulle istället påvisa att anklagelserna om att skådespelaren brukat våld mot exfrun Amber Heard, 34, stämde och att de därför inte haft fel när de hävdat att Depp utsatt sin hustru för våld i hemmet.

Domstolens slutsats var att bevisen visade att Depp vid minst ett tillfälle brukat våld mot Heard och att tidningen därför hade befogenhet att kalla honom för ”hustrumisshandlare”.

ANNONS EXTERN LÄNK

Höstnyheter hos Gina Tricot – handla årets trender här

Gina Tricot

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Johnny Depp

LÄS VIDARE

Så lever stjärnorna från ”Jackass” 2021

ÄMNEN I ARTIKELN

Johnny Depp

Amber Heard

The Sun