Barnstjärnan Archie Lyndhursts dödsorsak fastställd

”Archie hade inte några symtom”

Archie Lyndhurst i ”Jobbigt läge” (”So awkward”).
Archie Lyndhurst i ”Jobbigt läge” (”So awkward”).

Brittiska skådespelaren Archie Lyndhurst dog hastigt i september bara 19 år gammal.

Nu berättar hans mamma att han hade en ovanlig cancersjukdom.

”Livet är skört, dyrbart och ibland otroligt hemskt”, skriver hon i ett inlägg på Instagram.

Barnstjärnan Archie Lyndhurst, som spelade rollen Ollie i den brittiske ungdomsserien ”So awkward”, ”Jobbigt läge” på SVT Play, dog för fyra månader sedan bara 19 år gammal.

I ett känslosamt inlägg på Instagram med bilder på familjen hyllar hans mamma Lucy Lyndhurst, sin son. Där meddelar hon även dödsorsaken som fastställdes strax före jul, skriver People.

”Han dog av en hjärnblödning till följd av akut lymfatisk leukemi. Det är inte vanlig leukemi som vi känner till den, utan ordet ’akut’ i medicinska termer betyder hastigt. Han (läkaren red.anm.) försäkrade oss om att det inte fanns någonting som kunde göras eftersom Archie inte hade några symtom”.

Dog i sömnen

Hon berättar vidare att Archie Lyndhurst hade flera blödningar i hjärnan, men att läkaren har försäkrat dem om att deras son inte haft ont eftersom han dog i sömnen. Hon och Archies Lyndhursts pappa, skådespelaren Nicholas Lyndhurst, fick också veta att det är en väldigt ovanlig cancerform. Hon skriver ”att de aldrig hade kunnat föreställa sig” att något sådant skulle kunna drabba dem.

Archie Lyndhurst i ”So awkward” (i mitten).
Archie Lyndhurst i ”So awkward” (i mitten).

”Livet är skört, dyrbart och ibland otroligt hemskt”

”Archie var, och kommer alltid att vara vårt allt. Ni som känner oss vet vilken katastrof det här är för oss, och alltid kommer att vara”.

Mamman beskriver honom som den ”mest fantastiska och mest extraordinära människa” de någonsin mött.

”Som föräldrar skulle vi inte kunna vara stoltare över allt han åstadkommit den korta tid han fick, och vi är speciellt stolta över den vackra människa han var”.

Firade sin födelsedag med flickvännen

Bara dagar innan han dog hade firat sin födelsedag i förväg tillsammans med ”sitt livs kärlek” Nethra Tilakumara, 21, berättar hon.

”Livet är skört, dyrbart och ibland otroligt hemskt”.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN