Mark Levengood blir julvärd – på Spotify

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Filip Dikmen, Mark Levengood och Zeina Mourtada ska vara julvärdar på Spotify. Pressbild.
Foto: Spotify
Filip Dikmen, Mark Levengood och Zeina Mourtada ska vara julvärdar på Spotify. Pressbild.

NÖJE

Mark Levengood ska ta Spotifys lyssnare på en personlig ljudberättelse genom julens traditioner. I framtiden skulle han gärna även ta sig an uppdraget som julvärd i SVT.

– Det skulle jag tycka vara en oerhört hedervärd uppgift, säger han.

I "Spotifys julkalender" ska Mark Levengood tillsammans med sociala medier-profilen Filip Dikmen och matbloggaren Zeina Mourtada göra varsin podcast i julkalenderformat. Mark Levengood utgår i sina avsnitt 24 från sina egna julerfarenheter, men ska även ta fasta på de traditioner som leder fram till julafton.

– Jag jobbade ju i många år med SVT:s julkalender och den kritik vi alltid fick var att det var för lite jul. Så då tänkte jag: nu ska de banne mig få se på jul. Så allting kopplas till jul från olika vinklar. Dels mina egna julminnen och historier, men jag ska också så gott det går följa traditionerna, säger han och tillägger att det betyder mycket för honom att få göra det här ett år som 2020:

– Att få vara med och på något sätt, hur litet det än är, skapa en rolig stund – det känns meningsfullt för mig i år. Det är många som går runt och är väldigt ensamma.

Framtida julvärd i SVT

På onsdagen presenterar även SVT sin julvärd för i år. Mark Levengood ligger ofta högt upp bland folkets favoriter till det ärofyllda uppdraget. Han har däremot aldrig fått en direkt förfrågan, men berättar att SVT tidigare år har "kollat läget" med honom.

– Alltså så här, jag har barn som nu är 18 och 14, och jag sa till SVT att så länge barnen är små så kommer det inte att bli aktuellt för min del. Men småningom skulle jag faktiskt tycka att det skulle vara en jätterolig grej att göra, men det har inte tidsmässigt varit aktuellt för mig än.

TT: Men om du får frågan i framtiden tackar du ja?

– Oh ja, det kommer jag. Det skulle jag tycka vara en oerhört hedervärd uppgift förstås. Men jag tycker att de som har varit det har varit väldigt duktiga. Förra året var det ju Marianne Mörck och jag tycker hon var helt fantastisk.

Han delar också med sig om vem han tycker borde bli årets julvärd i SVT.

– Jill Johnson. Jag har jobbat mycket med henne och hon är en sådan varm, rolig och underbar människa.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN