Nostalgi och nytt när "Pokémon fyller 25

Av:  TT

"Pokémon" fyller 25 i år, och det firas med bland annat ett helt nytt spel och två upputsade DS-klassiker.

"Pokémon legends Arceus" kallas det nya spelet, som tidsmässigt utspelar sig i forntiden i spelvärldens Sinnoh-region.

– Det är en spelupplevelse som bryter ny mark för "Pokémon", säger Takato Utsunomiya, operativ chef för Pokémon Company i en videopresentation.

Exakt vad som är banbrytande är något oklart. Det handlar fortfarande om att fånga pokémons i det vilda. Och det börjar traditionellt, med att välja en av tre pokémons (Rowlet, Cyndaquil eller Oshawott) som blir din kompanjon.

Spelet är i samma grafiska stil som "Sword" och "Shield", med en tredjepersonsvy, och beskrivs som ett actionäventyrsrollspel. "Legends Arceus" missar dock 25-årsfirandet, och kommer i början av nästa år till Switch.

Till Switch kommer också 15 år gamla "Diamond" och "Pearl" som ursprungligen släpptes till den dubbelskärmade bärbara konsolen DS.

En av regissörerna är Junichi Masuda, som regisserade originalspelen, och de nya versionerna beskrivs som trogna originalen, med kameran ovanför spelvärlden till skillnad från "Legends Arceus".

Forografititeln "Pokémon snap", även det en nyversion, fast av en Nintendo 64-titel, släpps 30 april till Switch. Fickmonstren ska fotograferas i djungel, öken och under vattnet i ett spel som rör sig som på räls. Äpplen kan kastas för att locka fram djuren, och bilderna kan numera redigeras och läggas ut på nätet.

Publisert: