Eric Gadd och hustrun Cornelia om projektet: ”Klart man kan ryka ihop”

Eric Gadd
Eric Gadd

Allt blev inställt i och med pandemin. 

Då passade Eric Gadd och hustrun Cornelia på att förverkliga drömmen och bilda ett band. 

– Vi hade hört många som varnat andra för att jobba tillsammans och då blev vi lite motvalls och kände att vi måste testa det.

Ni har bildat bandet Moonlet och nyligen släppes singeln ”Not because of you”, berätta!

E: Det här ett duoprojekt som vi äntligen fått tid att göra. Det är så klart tråkigt med corona, men det har skapat tillfällen att göra roliga saker man inte hinner med annars. Vi har faktiskt skrivit musik ihop ett tag och nu har vi äntligen kommit till skott. Det känns jättekul. 

Kommer det bli en fortsättning på det här projektet?

C: Det är det vi vill och kommer satsa på. Vi vill verkligen inte släppa det här nu när vi kommit igång. Första målet är att göra ett album till hösten 2021. 

För oss funkar det toppen att jobba tillsammans, hur är det för er? Händer det att ni ryker ihop?

C: Det är klart man kan ryka ihop, men det är inte så farligt och man är ju medveten om risken. Det gäller därför att förhålla sig till det och tänka till. Skulle jag ha sagt så här till en person som jag jobbar med men inte känner så väl? Om svaret är nej kanske man håller lite mer distans för att det ska bli lite lättare.

E: Eftersom vi hade hört många som varnat andra för att jobba tillsammans blev vi lite motvalls och kände att vi måste testa det.

Eric Gadd och Cornelia Sojdelius har varit ett par sedan 1984
Eric Gadd och Cornelia Sojdelius har varit ett par sedan 1984

Ni har hängt ihop sedan 1984. Har ni något kärleksrecept att dela med er av?

E: Jag har verkligen inget recept, jag blir fortfarande överraskad av Cornelia och hennes tankar och idéer. Vi kan ha djuplodande diskussioner vid frukostbordet. Sådant håller kärleken vid liv. Sedan är hon jävligt snygg också!

Er dotter Leonora föddes 2007, det innebär att ni har en tonåring i huset?

E: Det är en speciell tid med mycket känslor. Men samtidigt är det helt underbart. Vi får till och med en spontan kram då och då. 

Vi har sett dig Eric susa fram på Östermalm på skateboard vid otaliga tillfällen. Handlar det om smidighet eller är det en släng av åldersnoja?

– Haha! Om det är åldersnoja så är det i så fall på den nivån att jag har gått över till en longboard istället för att hålla på att åka ramp och så. Men det är inte någon stilistisk noja, det handlar mer om att jag inte vågar bryta benen. Därför tuffar jag fram på en longboard när jag ska till thairestaurangen och hämta nudlar.

Om det inte hade blivit musik för hela slanten hade du gärna blivit kock?

E: Matlagning är en hobby för mig och jag tycker det är jätteroligt. Jag fastnade för det i 12-årsåldern i samband med hemkunskapen i skolan. Det var roligt att känna sig lite vuxen och få välja sin egen mat. 

Vad skulle du bjuda oss på om du ville imponera? Vi är två kräsna jävlar.

E: Två kräsna jävlar, alltså. Då blir det anka mole. Molesås är en mexikansk chokladsås, så det är alltså anka med chokladsås. Till det dricker vi öl.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN