Stor ilska mot influencers efter födelsedagsfest – Lovisa Worge pudlar

”Tagit åt mig av all kritik”

Födelsedagsfesten hölls i Hallwylska i centrala Stockholm.
Födelsedagsfesten hölls i Hallwylska i centrala Stockholm.

Flera influencers har kritiserats hårt för att ha festat och firat Lovisa Worges födelsedag på en restaurang i Stockholm.

Nu pudlar hon.

”Jag förstår att detta beteende är ignorant och oansvarigt”, skriver hon på Instagram stories.

Bianca Ingrossos medarbetare, tidigare assistent och influencer Lovisa Worges, 24, födelsedagsfirande på restaurangen Hallwylska i Stockholm uppmärksammades först av Bloggbevakning. I en Instagram story som sedan togs bort från Lovisa Worges konto ser man hur födelsedagssällskapet står upp och dansar vid borden. Andra bilder och videor som lades upp togs också bort under kvällen.

Influencern Alice Stenlöf, 24, som tävlade i ”Let’s dance” ifjol och tidigare ”Paradise hotel”-vinnaren Josefine Caarle, 25, fanns bland festdeltagarna.

Arga kommentarer

Deras och Lovisa Worges Instagramkonton svämmades snabbt över med hård kritik och hundratals kommentarer från följarna, som inte kan förstå hur de kan festa under pandemin. Många skriver att de nu ska avfölja dem, andra skriver att de inte kan förstå hur respektlöst de beter sig och inte visar någon hänsyn till sjukvården.

Worge pudlar

Dagen efter festen pudlar Lovisa Worge, som i somras också var på den kritiserade Båstad-festen, i ett inlägg på Instagram stories.

”Jag vill säga att jag efter i går har fått mig en rejäl tankeställare och jag har verkligen tagit åt mig av all kritik. Jag förstår att detta beteende är ignorant och oansvarigt, samt att det är försent då gårdagen redan har hänt”, skriver hon och fortsätter:

”Men jag kommer verkligen ta åt mig och ta lärdom av detta. Nu och framåt kommer jag ta ett helt annat ansvar, och agera och tänka mycket mer ansvarsfullt”.

Restaurangen: Inte anordnat fest

Även Hallwylska har mötts av hård kritik, och i en kommentar på Instagram har restaurangen försvarat sig. De skriver att de följer myndigheternas restriktioner med angivet avstånd mellan bord och max fyra personer per sällskap.

”Vi tog emot en vanlig middagsbokning. Ett större sällskap uppdelat på ett antal bord. Under sittningen så ställde sig det uppdelade sällskapet upp, vilket vi snabbt stoppade och bad alla återgå till sina platser. Vi har inte anordnat en födelsedagsfest”.

I ett mejl till Aftonbladet skriver man också att man följt restriktionerna och inte anordnat en fest.

Caarle: ”Enligt restriktionerna”

Josefine Caarle skriver i en längre kommentar på Instagram att hon har ”all rätt att vara ute och äta middag i enlighet med de restriktioner som råder och dessutom på en krog som följer restriktionerna.”

”Däremot den delen på videon, när vi ställde oss upp för att sjunga för personen som fyllde år var fel och ser riktigt illa ut. Jag tycker det är bra att ni säger ifrån och reagerar på det! Det är dock viktigt att ni känner till att middagen var enligt restriktionerna i övrigt, som ni också kunnat se på andra storys.”

Alice Stenlöf hade under måndagen fortfarande inte uttalat sig om kritiken.

Ingrosso får kritik – var inte där

Bianca Ingrosso skriver däremot i flera inlägg på Instagram stories om hur mycket hat hon fått motta, trots att hon inte deltog på festen.

”Helt plötsligt är det enorma påhopp om att jag är vidrig, jag borde dö, jag är ute och festar, jag är det och det andra. Nej detta är inte konstruktiv kritik. Detta är enbart hat och jag tar inte hat som jag inte förtjänar”, skriver hon och fortsätter:

”Vill ni hoppa på någon så gör det om det får er att må bättre. Men jag har inte ens varit utomhus på sex dagar så rikta era vidriga ord någon annanstans TACK”.

Aftonbladet har sökt Lovisa Worge.

Alice Stenlöf dansades på Lovisa Worges fest.
Alice Stenlöf dansades på Lovisa Worges fest.
Lovisa Worges kommentarsfält fylldes snabbt med kritiska kommentarer.
Lovisa Worges kommentarsfält fylldes snabbt med kritiska kommentarer.
Stor ilska mot Josefine Caarle efter festen.
Stor ilska mot Josefine Caarle efter festen.
Lovisa Worges pudlar efter festen.
Lovisa Worges pudlar efter festen.

PODD London under nya nedstängningen

Aftonbladet Daily med korrespondent Frida Fagerlund i Storbritannien.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE