Johanna Nordström om kritiken mot Spy Bar-festandet: ”Jag blev liksom ansiktet utåt”

Kommenterar kritiken i sin podd

Komikern Johanna Nordström har kritiserats efter sin festkväll under coronapandemin.

Nu svarar hon på kritiken i sin podd.

– Jag blev liksom ansiktet utåt för coronareglerna i Stockholm, säger hon.

Det är i det senaste avsnittet av deras podd ”Ursäkta” som komikern och influencern Johanna Nordström, 24, och poddkollegan Edvin Törnblom, 24, pratar om kritiken.

De var två av många kända profiler som var ute förra helgen när flera nattklubbarna återöppnade i Stockholm, och festade på klubben Spy Bar på Stureplan.

Det är främst en video som Edvin Törnblom la ut på sociala medier på en dansande Johanna Nordström som fick stor spridning och som gjorde många upprörda.

”Fattar att folk blir arga”

I podden säger de att idrottare som måste spela inför tomma läktare, skådespelare och även folk inom teatervärlden nu är rasande på dem, särskilt efter att en teaterchef i ett Facebookinlägg jämförde videon med en bild på en tom teater.

– Jag fattar det så klart, att folk blir arga. Jag fattar hundra procent att folk blir arga på att man är ute och hit och dit. Och att det är oansvarigt kanske, ja hm ... men vi kan ju inte ta ansvar för Spy Bars regler. Förlåt, men jag blev liksom ansiktet utåt för coronareglerna i Stockholm, säger Johanna Nordström.

Johanna Nordström.
Johanna Nordström.

Själv påverkats av inställd turné

Hon hade också på sin Instagram lagt ut en skärmdump på teaterchefens Facebookinlägg, men valde senare att ta bort inlägget för att det blev för mycket med diskussionerna i kommentarsfältet.

De påpekar i podden att de också tycker att det är fruktansvärt att teatrarna måste hålla stängt, och att Johanna Nordström själv påverkats av det eftersom hon tvingades ställa in sin turné.

Duon: Spy Bar styrde upp det bra

Duon säger också i podden att Spy Bar hade styrt upp det hela ”jättebra” när de var där under fredagen.

– Det var poliser två gånger i timmen som kom och patrullerade, man satt vid sitt bås, man fick inte gå emellan om man inte skulle gå och kissa, det var så uppstyrt, säger Edvin Törnblom.

Han säger också att de som gäster måste kunna anta att Spy Bar följer Folkhälsomyndighetens regler och rekommendationer.

– När det dessutom, på riktigt, går runt poliser i Spy Bar två gånger i timmen så måste man ju hoppas på att de också säger till om någon inte följer reglerna. Alla som också är arga på folk som har varit ute och festat kan jag ändå säga med ganska hög säkerhet att det känns som att de förmodligen också har suttit på en restaurang, rört sig bland folk och varit och ute shoppat någon gång de senaste sex månaderna.

Löfven: Inte smart

Statsminister Stefan Löfven har tidigare sagt till Aftonbladet, efter att ha fått se bilder på fester på Stureplan:

– Att gå på trånga fester, som riskerar att öka smittspridningen, nej det är inte smart. Man ska varken gå på eller ordna den typen av fester, säger han.

Aftonbladet har sökt Johanna Nordström.

Publisert:

LÄS VIDARE