Marcus Birros ex-fru säljer bröllopstavla

”Jag känner bara sympati för den stackare som slänger upp pengar för den där”

1 av 3 | Foto: JONNA VANHATALO
Tavlan som nu är till salu.
NÖJE

Marcus Birros ex-fru säljer parets gamla bröllopstavla på Tradera.

Den kommer komplett med knytnävsslag rakt genom Birros panna.

– Jag känner bara sympati för den stackare som slänger upp pengar för den där, säger Marcus Birro till Nöjesbladet.

”Konst för den som redan har allt.” Så rubricerar Jonna Vanhatalo försäljningsobjektet på auktionssajten.

Objektet är en målning föreställande henne och ex-maken Marcus Birro i full bröllopsmundering. Tavlan var en bröllopsgåva, men som efter skilsmässan förra året nu ska byta ägare.

”Dags att gå vidare och slänga gammalt skit, däribland denna målade tavla på mig och min exman”, skriver hon i annonsen och fortsätter:

”Min knytnäve råkade gå igenom tavlan när det var som mest infekterat i bodelningen, så betänk det symboliska värdet av frihet i det utdelade slaget när du budar.”

Men försäljningen sker med glimten i ögat, berättar Jonna för Nöjesbladet.

– Jag bor trångt och behöver all yta, så när jag gjorde en storstädning i helgen kände jag att jag måste rensa. Tavlan har ju fyllt sin funktion. Jag är inte bitter, vill inte hämnas och försöker inte vara elak mot honom, utan det är snarare ett sätt för mig att hantera det som finns kvar av besvikna känslor. Han är ju en offentlig person med mer makt. Om han pratar ut i Hänt Extra, så lyssnar alla. Men ingen frågar mig. Det här var väl mitt sätt att få lite luft i lungorna under kvinnodagen, säger hon.

Marcus Birro själv tar det hela ro och säger att han också kan se humorn i det hela. Faktum är att han är nöjd över att tavlan äntligen försvinner ur hans åsyn.

– Jag ville inte ens ha den uppe när vi gifte oss, men den där är ju hemsk! Men hon ville ha den för det var en släkting till henne som hade gjort den. Jag ställde den bak och fram och upp och ner och allting och sade redan då åt henne att hon skulle sälja den.

Så det känns inte trist alls?

– Nej, ta bort den bara! Jag känner bara sympati för den stackare som slänger upp pengar för den här. Den är hemsk! Jag är snyggare i verkligheten. Det känns i och för sig bra att kunna säga det. Jag ser inte ut sådär i verkligheten.

Tavlan var en bröllopsgåva, som en släkting till Jonna beställde från en finsk konstnär. Hon bekräftar att Marcus inte gärna ville ha tavlan på väggen medan de ännu var gifta.

– Marcus var inte jättenöjd. Han lär ju inte vara en av dem som lägger ett bud, tänker jag. Den kanske hamnar på ett skilsmässomuseum. Det vore ett häftigt bidrag!

ARTIKELN HANDLAR OM