Martin Timells första ord efter TV4-skandalen

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Efter anklagelserna togs Martin Timell ur tjänst.
För Aftonbladet berättar han om hur han ångrar sitt beteende.
– I min patetiskt naiva vilja att roa människor har jag gått för långt och då har jag sårat människor och det är jag jätteledsen för, säger han till Nöjesbladet.

– I min patetiskt naiva vilja att roa människor har jag gått för långt och då har jag sårat människor och det är jag jätteledsen för, säger han till Nöjesbladet.

Martin Timell
Foto: Peter Wixtröm / AFTONBLADET / 85326
Martin Timell

Hårda anklagelser om övergrepp, sexism, rasism och homofobi har riktats mot Martin Timell. Nu agerar TV4 genom att plocka bort de program som Martin Timell är med i, samt stoppa planerade inspelningar med programledaren.

När Nöjesbladet når Martin Timell kort efter beskedet om att ”Äntligen hemma” stoppas känner han en stor ånger över hur han betett sig.

– I min patetiskt naiva vilja att roa människor har jag gått för långt och då har jag sårat människor och det är jag jätteledsen för.

Han säger att han tidigare reflekterat över sitt beteende och sina opassande skämt men då inte tagit det på tillräckligt stort allvar.

– Det har inte varit ett genomgående drag i min personlighet men det har förekommit och det är tillräckligt jävla illa. Har jag sårat något ber jag djupast om ursäkt. Jag gjorde fel.

Får jag fråga hur du känner?

– Det var inte ens en bra fråga. Det kan du nästan lista ut. Om man är utsatt för en hetsjakt så gör det jävligt ont.

”Har alltid trott att mitt rykte varit fantastiskt”

Martin Timell säger att han har full förståelse för TV4:s beslut att ta honom ur tjänst och sluta sända ”Äntligen hemma”.

– Jag förstår det, det måste bli rätsida på det här. Jag måste ta min del av det här ansvaret.

– Jag har inte varit tillräckligt skicklig på att läsa av signaler. Och då har folk varit tysta och inte reagerat. Då har jag trott att det varit okej.

Har aldrig någon sagt ifrån?

– Jo, men jag har inte tagit det på tillräckligt stort allvar för det har skämtats lika mycket om mig, men jag har inte förestått att det varit klantigt. Det har varit jätteklantigt.

Ångrar du hur du har betett dig?

– Ja, men det är väl klart jag gör. Jag har alltid trott att mitt rykte varit fantastiskt. Men nu förstår jag ju att mängder av människor har retat sig på mitt sätt att vara. Att de varit förbannade och kränkta. Jag önskar att de hade sagt ifrån på skarpen tidigare. Men en del har väl kanske gjort det men jag har struntat i det, säger han.

Tidigare kollegor till Martin Timell har beskrivit det som att han har missbrukat sin maktposition som programledare.

Det kan han ha förståelse för.

– Jag har säkert gjort folk illa. Jag har säkert kört över människor. Gud ska veta att jag inte är guds bästa barn. Men jag vet vad jag vill och jag har haft makt över den här produktionen som har gått i 42 terminer. Jag tycker någonting och jag vill någonting och då är det klart att en del uppfattar det som maktmissbruk och det är jävligt tråkigt. Jag kan inte annat än be om ursäkt för det i sådant fall.

”Sexismen stämmer förmodligen”

När det kommer till den påstådda homofobin medger Martin att han förmodligen dragit skämt ett steg för långt. Rasismanklagelsen menar han är grundlös.

Annat är det med den påstådda sexismen.

– När det gäller sexismen så stämmer det förmodligen. Jag har bara aldrig vetat om det. Jag tycker att jag har dragit roliga skämt och har inte fattat att folk tagit illa upp.

Martin Timell anklagas även för sexuella övergrepp. När det kommer till incidenten i badtunnan, där en tidigare kollega menar att han tafsat på henne, säger han att han aldrig kommer att kommentera det.

Dr.Jekyll and Mr.Hyde

Nu tänker Martin Timell gå i terapi.

– Jag har redan varit i kontakt med en kvinna och jag har pratat med henne förut. Jag måste liksom få ordning på ett och annat i tillvaron när det gäller hela mitt beteende och hur jag har betett mig mot andra människor.

Han säger att veckan har varit oerhört turbulent och anklagelserna kom som chock. Timell säger även att han ska ta kontakt med människor som han sårat genom åren.

– Jag skulle kunna tro att folk ibland har uppfattat mig som Dr.Jekyll and Mr.Hyde. För när allt är bra flyter det bara på, men när jag inte fått sova och när jag har den där jävla oron i kroppen, då blir det inte så bra.

Publicerad:

LÄS VIDARE