TV4 försvarar sig efter brandkritiken

Uppdaterad 2018-07-06 | Publicerad 2018-02-21

Robert ”Mulle” Dahlberg i ”Farmen”.

”Farmen”-huset brand ned.

Nu vittnar deltagarna om att det inte fanns någon brandvarnare på övervåningen där elden startade.

”Efter bränderna i år så finns det såklart anledning att se över om vi behöver installera ännu fler till nästa år”, skriver Anders Edholm, pressansvarig, i ett mejl.

I tisdags fick tittarna se de dramatiska bilderna när ”Torpet”-huset, där man får följa deltagarna som slagits ut, brann ned till grunden.

Robert ”Mulle” Dahlberg har tidigare berättat för Nöjesbladet att han glömde släcka en fotogenlampa, som han ställt ovanför sin säng på övervåningen.

– Jag såg inte att det var så nära taket och så tog det eld i hela taket, säger Mulle, som hann somna innan det tog fyr.

Enligt Mulle ska det inte ha funnits en brandvarnare på övervåningen, och hade det inte varit för deltagaren Robin Johansen hade han aldrig vaknat.

– När han sparkade upp min dörr och vrålade brann hela taket ovanför huvudet och hela rummet var rökfyllt, säger Mulle.

Påpekade för produktionen

Även Robin Johansen vittnar om att det inte fanns någon brandvarnare på övervåningen. Det säger han i en intervju med Expressen där han även berättar att han var tvungen att påpeka att det saknades brandvarnare i hela huset när han kom till ”Torpet”.

Enligt Anders Edholm var man då på gång med att installera varnaren.

”Robin var först in på Torpet och det stämmer att vi inte hade hunnit få upp brandvarnare dag ett. Det var på gång att installeras då Robin påpekade att det saknades”, skriver han i ett mejl till Nöjesbladet och fortsätter:

”Det installerades en brandvarnare i huset som var monterad enligt alla rekommendationer om brandsäkerhet. Men efter bränderna i år så finns det såklart anledning att se över om vi behöver installera ännu fler till nästa år.”

”Torpet” visas på TV4 play, måndag till torsdag, och torsdagar på TV4 klockan 20:00.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln