Nöje

Wollter tvingas bort – folkstorm mot SR

Av: 

Christian Ström

NÖJE

Petas från Karlavagnen: ”Jag skulle ljuga om jag sa att jag glatt går vidare”

BESVIKEN Stina Wollter har lyssnarna på sin sida. De har startat protestlistor mot att hon tvingas bort från P4:s ”Karlavagnen”.
BESVIKEN Stina Wollter har lyssnarna på sin sida. De har startat protestlistor mot att hon tvingas bort från P4:s ”Karlavagnen”.

Efter fem år tvingas Stina Wollter lämna ”Karla­vagnen” – trots massiva protester från lyssnarna.

Själv är hon ledsen och besviken.

– Jag skulle ljuga om jag sa att jag glatt går vidare, säger hon till Nöjesbladet.

Hon har varit en vän i etern för tusentals. Men efter fem år och oräkneliga lyssnarsamtal får Stina Wollter, 47, nu lämna

”Karlavagnen” i radions P4.

Anledningen: Kanalen vill förnya programmet och göra det mer aktuellt.

– Jag skulle ljuga om jag sa att jag glatt går vidare. Men å andra sidan är jag inte säker på att jag hade passat in i det nya formatet, säger Stina Wollter till Nöjesbladet.

”Jag är rörd”

Beskedet har orsakat en lyssnarstorm. Många har hört av sig till program­ledaren. Det har även startats Facebook-grupper och protestlistor för att behålla henne i programmet.

– Jag är väldigt rörd och tagen. Jag var nog inte beredd själv på att det skulle bli den här kärleksrela­tionen, säger Stina Wollter.

– Inkorgen är full varje morgon med enorma skildringar och vackra kärleksförklaringar från människor om vad de här samtalen har betytt för dem.

P4 mejlbombas

Även till P4 Uppland har mejlen strömmat in från upprörda ”Karlavagnen”-lyssnare.

– Många har uttryckt hur viktig Stina har varit för dem och för Karlavagnen, säger kanalchefen Andreas Miller.

Vikarierar hos pappa

Just nu vikarierar Stina Wollter som programledare i ”Wollter och Röör i P4” – som vanligtvis leds av hennes far, Sven Wollter. Hon utesluter inte en fortsättning på Sveriges radio.

– Det jag vet är att P4 vill använda mig i framtiden. Om allting går bra så kan man absolut få höra mig där eller någon annanstans.

På torsdag gör hon sitt sista ”Karlavagnen”. De nya programledarna tar över nästa vecka.

– Det kommer absolut att kännas sorgligt, säger Stina Wollter, som är tveksam till om hon kommer att lyssna på det nya programmet.

 – Jag vet inte. Kanske kommer jag inte att kunna låta bli. Jag borde kanske vara sval och distanserad men det har aldrig varit min stil.

ANNONS

Muminmuggen Fiske finns nu till ett rabatterat pris hos Nordic Nest - köp den idag!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Publisert: