Publicerad:

Frank Andersson akut till sjukhus

Av: Christoffer Nilsson, Michael Carlsson

Publicerad:
1 av 2
Frank Andersson fördes till sjukhus på fredagen.

Frank Andersson vårdas på intensiven i Trollhättan.

I går fördes ex-brottaren akut till sjukhus med hjärtproblem.

– Det kunde ha slutat i katastrof, säger han.

Frank Andersson, 57, har under en längre tid haft problem med sin hälsa.

Under ett besök hos sin bror i Trollhättan förvärrades de andningsproblem och bröstkrämpor som brottningslegendaren dragits med under året.

I går morse mådde Frank Andersson så dåligt att hans hustru Jeanette Bouvin Andersson, 28, och bror körde honom till vårdcentralen. Efter att en snabb undersökning fördes han akut till Norra Älvsborgs Länssjukhus i Trollhättan för ytterligare vård på hjärtintensiven.

Tar ultraljud på hjärtat

– Enligt läkaren såg det ut som att det kunde vara en hjärtinfarkt på gång. Hjärtat var väldigt hårt ansträngt på grund av syrebrist. Nu har de tagit en massa prover och jag har fått utvidgande medicin för lungorna som gör att jag kan andas bättre, säger han från sjukhussängen.

Frank Andersson ligger för observation och utredning och har ännu inte fått svar på vad han drabbats av. 

– De har tagit prover och EKG på mig och allt tyder på det är något problem med hjärtat. De ska ta ultraljud på hjärtat och även röntga lungorna under lördagen. Då får jag veta mer, säger han.

Kan ställa in ”Mästarnas mästare”

Han tackar sina anhöriga som tog varningssignalerna på allvar.

– Jag är inte någon som normalt går till läkare så det var en jäkla tur att de körde mig till vårdcentralen. Det är i alla fall ingen stroke och ingen hjärtinfarkt. Ännu. Men det kunde det ha blivit om jag inte hade kommit in. Det kunde ha slutat i katastrof. Jag var livrädd förut men känner mig i trygga händer nu, säger Frank Andersson.

Tidigare i år drabbades han av dubbelsidig lunginflammation när han hårdtränade för att komma i form inför SVT:s ”Mästarnas mästare” med inspelningsstart i september.

I nuläget tror han inte att han kommer kunna ställa upp i tävlingsprogrammet som spelas in i Kroatien.

– Hälsan går såklart före allt annat. Vi får se hur pass allvarligt det är. Just nu ser det inte så ljust ut med medverkan, säger han.

Publicerad:
Publicerad: