Känslostorm blev till succé

Steffo dansade för sin döda pappa: Jag hade hans näsduk i fickan

Steffo Törnquist kunde inte hålla tillbaka känslorna efter gårdagens ”Let’s dance”.

Pappans död och mammans besök blev för mycket.

- Jag dansade med pappas näsduk i fickan, säger han.

Steffo Törnquist, 58, var utmattad efter gårdagens ”Let’s dance”.

Både fysiskt och känslomässigt.

- Jag börjar bli sliten, säger han.

Det som tog mest på krafterna var dock sorgen.

- Det var en känslig kväll. Jag tänker på att dansen ändå var tillägnad min pappa som dog alldeles nyligen, och att mamma var här, säger.

”Blev jättefint”

Steffo Törnquists pappa avled i höstas. Hans mamma var på besök och satt i publiken.

- Jag dansade med hans näsduk i fickan. Det var känslor inblandat, det blev jättefint, det var värdigt och lite tjusigt så där, säger Steffo Törnquist.

Du verkar tagen.

- Ja, men det känns varmt. Och trevligt att se att mamma aktiverar sig och vill leva vidare och så. Det är viktigt att hon är här också. Pappa dog ju förra året och de två hade varit tillsammans sedan hon var tretton år gammal. Så det är tunga dimensioner, säger han.

Det blev till slut en succé­artad kväll för Steffo Törnquist och dansaren Cecila Ehrling. Efter deras slow fox och den gemensamma danskampen stod det 27 poäng på resultattavlan. Näst bäst.

Han berättar att känslostormen låg bakom framgången.

- Det fanns med, känslorna fanns med. Det fanns med i hela projektet, det gjorde det. Och även om man tittar på stilen, pappa var ju så här, säger han och pekar på sin smoking.

”Resan skiter sig”

Efter att ha ryckt upp sig i tävlingen har Steffo Törnquist tvingats planera om tillvaron. Till påsken hade han två resor bokade. Nu får han tänka om.

- Det förefaller så. Det är ett par resor som går åt helvete. Jag får ta det med frugan på frukosten i morgon, säger han.

Var skulle du?

- Det är en resa till Rivieran och en golfresa till St Andrews. Om vi går vidare även nästa fredag så skiter det sig med den också.

Publisert: