Pewdiepie tvingas be om ursäkt – efter Demi Lovatos överdos

avJakob Meijer

Publicerad:
Uppdaterad:

Svenska Youtubestjärnan Felix ”Pewdiepie” Kjellberg skämtade om Demi Lovato

Efter massiv kritik tvingas han nu be om ursäkt, rapporterar The Mirror.

”Det var okänsligt”, twittrar Pewdiepie.

I måndags fördes superstjärnan Demi Lovato, 25, akut till sjukhus efter en misstänkt heroinöverdos. Kort efter att uppgifterna nådde media laddade svenska youtubern Felix ”Pewdiepie” Kjellberg, 28, upp en meme, bild, på sitt twitterkonto där han skojade om Lovatos överdos. Kort sammanfattat handlade skämtet om att Lovato ber sin mamma om pengar för att köpa en hamburgare när hon i själva verket ska handla droger.

Reaktionerna lät inte vänta på sig och många följare rasade mot Pewdiepie då de ansåg att skämtet var smaklöst, skriver The Mirror.

Pewdiepie var snabb med att ta bort inlägget och twittrade en ursäkt.

”Raderade meme. Jag menade ingenting med det, och jag förstod inte allvaret i situationen. Jag förstår nu att det var okänsligt, förlåt!”, skriver han på Twitter.

Anklagats för antisemitism

Det är inte första gången Pewdiepie hamnar i blåsväder på grund av skämt.

I februari 2017 bröt Disney och Youtube sitt samarbete med stjärnan efter att han i ett klipp betalat två indiska män för att hålla upp en skylt med texten ”Döda alla judar”. Pewdiepie som anklagades för antisemitism bad även då om ursäkt och försvarade sig med att han ville visa hur galen världen är.

1 av 2
Felix ”Pewdiepie” Kjellberg ber om ursäkt.

Nekar till uppgifterna

Demi Lovato, som tidigare behandlats för drogproblem, hittades medvetslös i sitt hem. Enligt uppgifter till TMZ misstänks hon ha tagit en heroinöverdos. TMZ rapporterar vidare att stjärnan ska ha vägrat svara ambulanspersonalen vad hon överdoserat. En källa nära stjärnan nekar samtidigt till att Lovato ska ha tagit heroin.

I veckan gick en representant för Lovatos familj ut i media och berättade att stjärnan är vaken.

”Demi är vaken och med sin familj, som vill tacka alla för deras kärlek, böner och omtanke”, skriver representanten i ett uttalande.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM