Maroon 5-sångaren rasade mot MTV i onödan

1 av 2 | Foto: Leo Correa/AP/TT
Adam Levine var felunderrättad. Arkivbild.

avLeo Pettersson, TT

NÖJE

Adam Levine, frontman i det amerikanska rockbandet Maroon 5, ilsknade till ordentligt mot MTV på lördagen.

Men sedan fick han ångra sig bittert.

I ett öppet brev gick Adam Levine till hårt angrepp mot kanalen för att den inte nominerat Childish Gambinos hyllade musikvideo "This is America" till något pris på årets MTV-gala, rapporterar TT.

"Childish Gambino gav ut en av de mest effektfulla, tankeväckande och intelligenta videor som någonsin gjorts", skrev han enligt E News.

"Jag är säker på att han inte bryr sig om att han inte blev nominerad, eftersom han är cool som fan. Men jag bryr mig. Och jag vill att MTV ska betyda något igen. Men det kommer inte att hända. Någonsin. Hejdå."

”Hatar er fortfarande”

Problemet var bara att "This is America" i allra högsta grad blivit nominerad. Videon har chans att ta hem hela sju kategorier, bland annat årets bästa video och bästa regi.

Levine upptäckte snart sitt misstag och i ett nytt inlägg skriver han: "Ursäkta, MTV. Hatar er fortfarande. Men mest av allt ber jag om ursäkt."

”Oinbjudna middagsgäster”

Detta är inte första gången som Levine hamnat i käbbel med musikkanalen.

Redan 2011 skrev han på Twitter om att MTV bara låtsas bry sig om musik och han har flera gånger uttryckt sig negativt om att olika artisters framträdanden har kapats under själva galan.

Den första och enda gången som Levine själv uppträtt på galan var 2014. Inför galan uttalade han sig om varför.

– I många år har vi känt oss som oinbjudna middagsgäster men nu verkar det som att de har ändrat sig, sa han då till USA Today.

Men nu verkar det alltså som att Adam Levine själv har ändrat sig och hatet mot MTV förblir intakt.

MTV-galan äger rum den 20 augusti.

Låtarna som vi lyssnade mest på 2017 00:47
ARTIKELN HANDLAR OM