Ilskan mot Live nation – inför Justin Timberlakes spelning: ”Irriterande”

1 av 3 | Foto: Martin Meissner / AP TT
Justin Timberlake spelar i Friends arena tisdag kväll.

avMathilde Albinsson

NÖJE

I vintras köpte Robert Nises dyra förköpsbiljetter till Justin Timberlakes konsert på tisdag.

Bara dagar före konserten blev han flyttad till andra platser, då Live nation beslutat att ändra scenens plats i arenan.

– Med bara några dagars varsel hamnar man på de sämsta platserna och får betala fullpris. Det är inte riktigt accepterbart, tycker jag, säger Robert Nises.

I början av året köpte Robert Nises förköpsbiljetter via Ticketmaster till Justin Timberlakes konsert på Friends arena på tisdag. Han köpte fyra biljetter till sig själv och sitt sällskap i den dyraste kategorin. Biljetterna kostade 1 195 kronor och gav platser på långsidan nära scenen.

Men för drygt en vecka sedan mottog han ett mejl från Live nation som lät meddela att hans platser flyttats. Detta på grund av den stora produktion som turnén har med sig, vilket skulle innebära skymd sikt för Robert Nises med sällskap.

– Vi skulle få nya platser, men det verkade bara vara en förbättring. Vi skulle få bättre platser närmare scenen och det lät ju jättebra, säger han till Nöjesbladet.

När biljetten väl levererades, dagar innan konserten, blev han dock besviken.

– Först i dag, när jag skulle printa ut biljetterna inför konserten, noterade jag sektionen. Nu sitter vi precis i böjen kortsida-långsida. Det är i stort sett så långt från scenen man kan komma. Det var irriterande. Det blev som en kvalitativ försämring av vad man skulle få se.

Kommunikationsmiss

Dessutom verkade den nya sektionen tillhöra en mycket billigare priskategori, enligt ticketmaster 775 kronor. Robert Nises erbjöds aldrig någon kompensation.

– Då började jag jaga. Ticketmaster hänvisade mig vidare till Live nation där jag hållit på hela eftermiddagen för att försöka få ordning på det här.

Via kundtjänsten fick han slutligen veta att allt berodde på ett kommunikationsfel. I kontakt med arrangörerna fick han även veta att förflyttningen av scenen berodde på för få sålda biljetter. Någon kompensation skulle han inte erbjudas, eftersom hans nya platser fortfarande var likvärdiga med de han köpt från början.

– De hävdade att eftersom scenen kommit närmare hade priset på böjsektionen gått upp och blivit lika dyr som de dyraste biljetterna. Men de låg fortfarande ute för 775 kronor på Ticketmaster.

Därefter uppdaterades arenaskissen på Ticketmasters sajt, där Robert Nises sektion numera verkade tillhöra samma priskategori som när han först köpte biljetterna.

– Vid det här laget var jag skeptisk till deras beteende, och mycket riktigt gick det fortfarande att köpa biljetter där för 775 kronor, säger han och fortsätter:

”Det är olyckligt”

– De hade bara ändrat layouten, kanske för att hamna i en situation där de inte behöver betala tillbaka. Jag antar att om två sektioner på var sida om scenen, fyra totalt, ska flyttas ner till den lägsta biljettklassen så är det rätt mycket pengar som ska betalas tillbaka.

Live nation hävdar att missen är åtgärdad – och står fast vid att alla som behövt flyttas fått likvärdiga ersättningsbiljetter.

– Det stämmer att scenen har flyttats fram, men det stämmer inte att de biljetterna kostar 775 kronor. Däremot har Ticketmasters arenalayout inte uppdaterats till de nya priskategorierna, för det blir nya priskategorier när man flyttar fram scenen. Det är olyckligt att bilden varit missvisande, men det uppdaterades ganska snabbt. Och alla ska ha uppdaterats till samma kategori, men är det så att någons biljetter hamnat i en billigare kategori så ska vi såklart försöka flytta till rätt kategori, säger Alexander Kihlström, presstalesperson Live nation.

Beror förflyttningen på att ni har sålt för få biljetter?

– Det sker hyfsat ofta av produktionstekniska skäl att mer yta behövs. Det är många stora grejer som ska in i en stor produktion. Det kan hända under turnén att man upptäcker att man behöver göra så, som i det här fallet. Det är inga konstigheter.

– Vi kompenserar inte eftersom man får en likvärdig biljett. Det finns inget att kompensera då. Vi beklagar att vissa har fått byta platser men vi tror att alla kommer att ha en fantastisk kväll med den här enorma produktionen.

”Sämsta platserna i arenan”

Men Robert Nises håller inte med om att han blivit ersatt med likvärdiga platser.

– Det är ju de sämsta platserna i arenan. Vi är absolut längst från scenen. I ett förköp har man tillgång att köpa biljetter innan allmänheten, så vi hade ju väldigt bra platser. Med bara några dagars varsel hamnar man på de sämsta platserna och får betala fullpris. Det är inte riktigt accepterbart, tycker jag.

Dagens nöjesrubriker 30 juli 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM