Jennifer Garner i kajakdrama i Sverige

Paddlade vilse – räddades av svenska Mattias, 22

Jennifer Garner hamnade mitt i ett kajakdrama i Stockholm.

Tillsammans med sin dotter paddlade hon vilse – och hamnade vid slussarna i Södermalm.

– Hon sa att om jag inte hade ”räddat” dem så hade de inte hittat tillbaka, säger Mattias Persson som ryckte ut och hjälpte Hollywoodstjärnan.

Jennifer Garner, 46, har njutit av den svenska sommaren tillsammans med en av sina döttrar. Förra veckan roade sig Hollywoodstjärnan på Gröna Lund och sågs äta middag på en restaurang på Södermalm i Stockholm.

Men sämre gick det för henne och dottern Violet, 12, när de gav sig ut för att paddla kajak i vattnen som omger Stockholm. På sin Instagram skriver Jennifer Garner att de lyckades paddla vilse och var tvungna att paddla så hårt de bara kunde för att ta sig vidare.

”Paddlade så hårt vi kunde”

Ändå hamnade de i vad Hollywoodstjärnan beskriver som en fartygsled och behövde bli räddade.

”Lyckades jag få oss vilse i en kajak? Japp. Paddlade vi så hårt vi bara kunde i hundra timmar och hamnade i en fartygsled? Jag är rädd för det. Behövde vi bli räddade? Japp.” skriver Jennifer Garner på sin Instagram till en bild där hon och dottern syns paddla i solnedgången.

På sin Instagram story har Jennifer Garner också lagt upp en bild på Mattias Persson, 22, som ryckte ut och hjälpte henne, med texten ”vår räddare”.

Hollywoodstjärnans telefonsamtal: ”Jag är lite vilse”

Mattias jobbar på Långholmen Kajak och tonar ner sin hjälteinsats, med ett skratt.

– Hon kom och hyrde kajak av oss och vi brukar rekommendera turer som de flesta klarar. Hon tog först ett varv runt Långholmen och det gick bra, så då tipsade jag om att ta varvet runt Reimersholme också, säger han.

40 minuter senare fick han ett telefonsamtal från Hollywoodstjärnan.

– Hon ringde och sa, ”jag är lite vilse”. Då kände jag bara fan, och frågade ”var är du då?” och hon svarade ”jag vet inte”.

Efter att ha pratat i några minuter lyckas han lista ut var Jennifer Garner och dottern tagit vägen.

– De hade lyckats paddla ner till Skanstull vid slussarna där. Så jag försökte guida henne åt rätt håll och sen satte jag mig i en kajak och mötte upp dem halvvägs och guidade dem tillbaka.

”Rätt spännande”

Det låter inte riktigt lika dramatiskt när du berättar det som på hennes Instagram?

– Nej, det var inte så farligt. Hon var jättetrevlig och superglad hela tiden. Det var en skön kväll med vackert väder och fin solnedgång så det blev en trevlig kvällstur, även om det var en ganska lång omväg.

Kände du igen henne när hon hyrde kajaken?

– Jo, men det gjorde vi allihop. Det blev ju rätt spännande att det var just hon som åkt vilse. Hon sa att om jag inte hade ”räddat” dem så hade de inte hittat tillbaka. Så lite nytta gjorde jag nog ändå, säger Mattias Persson.

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN