Scen

Tre proffs visar upp sina bästa sidor

Av: 

Jens Peterson

NÖJE

Tre ess.

Sopraner, sketcher, schlager.

En slösande show där alla tre stjärnorna visar nya sidor.

De rivstartar tillsammans med "Dreamgirls" och avslutar med att sjunga Supremes-låtar.

Sissela Kyle har inte riktigt samma sångröst som de andra två, men den funkar bra och i några soul-låtar visar hon upp en rivig falsett som skulle kunna borra genom Hallandåsen.

Kyle är rolig också, förstås. En del nummer kommer från hennes starka soloföreställning på Rival i Stockholm, annat är nytt för mina öron. Hennes sammanfattning av filmen "Sound of music" är underbar.

Från musikallåtar som "Almost like being in love" och "One night only" till 60-talspop som "Tell him". Charlotte Perrelli sjunger "Sakta vi gå genom stan" i ett arrangemang som Monica Zetterlunds.

En av kvällens bästa sekvenser är när Sissela Kyle först pratar som fruntimren i gamla svenska pilsnerfilmer och de sedan alla tre är uniformerade lottor som släpper fram sina inre Ulla Billquist.

Säg det med ett leende. Sannerligen.

Naturligtvis får vi deras största hits. Mot slutet gör Charlotte Perelli sina två schlagervinnare som ett potpurri, "Take me to your Hero". Malena Ernman sjunger "La Voix" så det skakar i bänkarna.

En bra sak med Ernmans melodifestivaletta är att den är så svårsjungen att inga kan göra covers på den.

Sissela Kyle har ett par starka monologer och klär ut sig. Inte bara hon. Malena Ernman gör en överraskande entré i förklädnad.

Hon är maffig som sig själv med. Kan man vara annat än lycklig när Malena Ernman sjunger världens vackraste operaaria, Puccinis "O mio babbino caro", så andlöst vackert?

Hon kan skoja med genren också. Hon och Sissela Kyle gör en operapastisch tillsammans, en sorts divornas duell. Kul och barmhärtigt kort. Innan dess har Ernman visat vilket röstfenomen hon är.

Inte bara rösten. Ernmans ansikte är som en egen show. Grimaser, blickar, munrörelse... Hon lyckas ha en mimdialog med publiken värdig en stand uppare. Samtidigt som hon sjunger med intensiv utstrålning.

De här konserterna bandas för att sändas i radio på nyårsafton. De vore väl något även för tv? Mycket sevärt går bort i radio.

Som alla klädbyten. Varje nummer en ny kreation. De skulle kunna fylla en Sofies Mode special med Malena, Charlotte och Sissela.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och skönhet - handla allt för sommaren hos MEDS.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Scen