Melodifestivalen

SCHLAGERN PRESENTERAS AV

”Magrutorna är svårast att få till”

Av: 

Olivia Svenson

NÖJE

Han har levt på kyckling och bulgur, harvat på löpbandet fyra kvällar i veckan och varje natt drömt om det stora målet.

Handlar det om ett kommande maraton? Nej, om Melodifestivalen.

Men Måns Zelmerlöw är en man som tar uppladdning på största allvar.

Ända sedan 2007, då han kom trea med ”Cara mia”, har revanschlustan brunnit i bröstet.

Vi träffar honom på gymmet Balance i centrala Stockholm. I svarta, krispiga träningskläder, med ett leende som omedelbart charmar tjejerna i receptionen och med en nyinköpt flaska H2O under armen.

Flitig motionär sedan i september.

– Jag började efter Diggiloo-turnén. Då kände jag att min kondis var i botten och att jag inte kunde prestera så mycket som jag ville på scen. Så då tog jag mig samman och gick till gymmet för första gången på tre år. Och det var ju fruktansvärt jobbigt.

Måns höll ut, trots den jobbiga starten. Och trots att han alltid fnyst åt tränande kompisar.

– Jag har varit den lataste människan i världen. Jag har tänkt att det där behöver inte jag göra. Jag har suttit där med min coca cola och mina delicatobollar.

Nu märker han stor skillnad på sin kropp.

– Ja, jättemycket. Jag var ju så slafsig innan...

Har du fått magrutor?

– I princip... De är ju svårast att få till. Men man ser dem nu.

Vilken muskel är viktigast att träna?

– Grejen är att när jag gick i gymnasiet fick jag en fix idé att jag skulle träna mina bröstmuskler. Så jag gjorde det, tränade bara dem.

Vilket gjorde att jag hade Lunds största bröstmuskler, fast jag hade en helt ihopkrympt hållning.

Måns visar genom att böja ner axlarna och sloka.

– Jag vill ju helst träna bröst, de växer fortast och syns tydligast.

Har du några kroppsliga komplex?

Måns skruvar lite på sig.

– Nja, jag har väl alltid tyckt att jag har en rätt stor rumpa. Jag tränar ländrygg och springer och det ger ju en del. Så nu har jag inte lika mycket komplex.

Inte bara hyddan får en makeover. Måns har också ändrat sina matvanor och knaprar nu dagligen på kombinationen kyckling och bulgur. Han säger själv att det måste låta som om han lever världens tråkigaste liv.

Ingen alkohol, inga restaurangbesök?

– Jo, det är väl klart. Dels har det blivit en pizza varje söndag, dels har det blivit någon fest. Jag har ju inte tackat nej till allt.

Måns må ha nya och större muskler. Framför fotografen blottar han sina uppumpade biceps. Men favoritskapet i Melodifestivalen vilar tungt på hans axlar.

– Det känns som att det är väldigt många som tror på mig, och det är jag glad för. Samtidigt så har jag bara haft tre och ett halvt år i den här branschen och jag känner att jag såklart inte vill göra någon besviken. Jag känner mig inte så stursk.

Är du pressad?

– Det är klart att jag har rätt hög fallhöjd. Men jag ska bara gå upp och göra det bästa scenframträdandet jag kan göra och hoppas att det räcker. Så länge jag är nöjd själv så är det okej. Skulle jag inte gå vidare så skulle jag bli ledsen.

Vad tror du om dina chanser?

– Jag tar absolut ingenting för givet och jag vet faktiskt inte. Jag är väldigt nervös. Tio gånger mer den här gången än vad jag var sist. Det känns som att jag har mycket mer att bevisa. Och att det kan gå hur som helst.

Hur tar din nervositet sig uttryck?

– Jag drömmer om Melodifestivalen, jag räknar dagarna, det känns som att allting kretsar kring det här nu. Men det är så jäkla roligt och jag har längtat i två år nu.

Vi är klara med intervjun och fotograferingen. Men Måns är inte färdig med träningen. När vi lämnar honom vinkar han hejdå – och ställer sig sedan på löpbandet igen.

I morgon får vi se om han nådde ända fram.

Så här fixar han formen

Träning: 4-5 gånger i veckan går Måns till sitt närliggande gym. Där springer han först på löpbandet och kör sedan styrka med maskiner. Att träna bröstmusklerna och ländryggen hör till favoriterna.

Maten: Måns har sedan en tid tillbaka levt på grillade kycklingfiléer och bulgur gjord på durumvete. Varje söndag unnar han sig dock en pizza.

Träningsförebild:

– Brad Pitt i ”Fight club”.

Träningssoundtrack:

– Jag kör rätt olika i iPoden. Just nu Christian Walz senaste.

Om att duscha på gymmet:

– Jag har aldrig varit så mycket för att duscha på gymmet. Mest för att jag tycker att det är skönt att duscha och stretcha hemma. Och jag har inte så långt hem. Jag har alltid duschat på gymmet innan. Men det är klart att man blir extra uttittad som offentlig person...

Måns värsta konkurrenter

– Det finns så många fler som har mer rutin än jag. I min omgång är det Markoolio, som varit med i tio år, Lili & Susie som varit med i tjugo. Till och med Amy Diamond har mer rutin än jag! Så det finns jättestarka kort. Jag tror att Amy kan bli livsfarlig om hon har en bra låt. Marko vet man har ett extremt bra fäste hos svenska folket och Lili & Susie ser jag själv fram emot. En skräll i Cookies’n beans är inte helt otänkbart.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och skönhet – handla allt för sommaren hos MEDS.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Melodifestivalen