SVT: Vi ska sätta oss ner med Lasse

Efter anklagelserna: ”Hoppas vi kan hitta tillbaka”

avAndreas Hansson

1 av 2

Förundersökningen mot Lasse Kronér läggs ner.

Inom de närmaste dagarna vill SVT sitta ner med honom och planera framtiden.

– Vi hoppas kunna hitta tillbaka till ett bra samarbete, säger SVT:s Peter Nyrén, programbeställare av drama på SVT.

SVT välkomnar beskedet att förundersökningen mot Lasse Kronér läggs ner.

– Vi tycker det är jättebra att utredningen har blivit färdig och vi är glada för Lasses skull att han inte längre är misstänkt. Vi har inväntat beskedet och skjutit på olika programsatsningar tills det här blivit färdigt, säger SVT:s Peter Nyrén, programbeställare av drama på SVT.

Inom de närmaste dagarna kommer de att sätta sig ner med Kronér för att diskutera förutsättningarna för att ta upp samarbetet igen.

Vad händer med ”Doobidoo”?

– Det är en av de sakerna vi kommer att prata om först, hur och när vi producerar ett sådant program. Vi ska titta på alla de produktionerna som Lasse har gjort för oss.

Stoppat program sänds

Nu får också den nya satsningen ”Bara sport” som producerats under förra året men stoppats på grund av anklagelserna om övergrepp grönt ljus.

Har ni haft kontakt med honom nu efter beskedet?

– Ja, vi har pratat kort och just sagt att vi ses och sätter igång snacket om fortsättningen. Han är ju också glad och lättad över situationen nu, det har varit svårt för honom eftersom många av hans professionella relationer blivit så starkt påverkade. Han är väldigt glad att han kan jobba vidare. Han är glad och lättad och intresserad av att komma tillbaka.

Har det här varit ansträngande även för er?

– Inte alls på samma sätt som för Lasse. Men det är klart att det varit en situation vi fått förhålla oss till. Vi tycker vi har haft en bra dialog med Lasse kring hur vi agerat även om han tyckt det varit stressande, och hur det påverkat de programplaner som funnits.

”Klart relationen är påverkad”

Är ni nöjda med hur ni hanterat den här frågan?

– Ja, i de stora dragen. Vi tog frågan på allvar redan från början och utredde och behandlade och tog kontakt. Sedan har det varit en anmälan som innehållit fler saker, vi har inte helt kunnat följa den.

Hur är er relation med Lasse nu?

– Det är klart att den är påverkad men jag hoppas att den inte ska vara skadad på något sätt. Vi förstår att det här har varit en tuff tid för Lasse, vi vill se till att vi är gemensamt överens om framtiden innan jag går ut och pratar om det.

Peter Nyrén ser fram emot Kronérs comeback i deras tablå.

– Vi tycker Lasse är en väldigt duktig programmakare och programledare och hoppas kunna hitta tillbaka till ett bra samarbete. Vi börjar med det goda beskedet i dag och att vi ska hitta rätt sätt och program där Lasse ska komma tillbaka i rutan och vis er fram emot det.

ARTIKELN HANDLAR OM