Gunilla Persson om försoningen med Johannes Brost

Av: Stina Dahlgren

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 5

Gunilla Persson och Johannes Brost hann prata ut om sitt bråk innan han gick bort.

Hollywoodfrun som anklagade skådespelaren för att ljuga om henne i sin bok berättar nu om mötet som försonade de två.

”Jag tror att Johannes ångrade att han skrev lite elaka saker om mig i sin självbiografi”, skriver hon till Nöjesbladet.

I sin biografi ”Dö inte nyfiken” skrev Johannes Brost om sin romans med Hollywoodfrun Gunilla Persson på 80-talet. Paret reste, dinerade och festade tillsammans.

”Vi tyckte mycket om varandra och var tillsammans i slutet av åttio-talet och hade mycket roligt i Västindien och i New York. Johannes var en eldsjäl och en perfekt kavaljer i sociala sammanhang”, skriver Persson i ett sms till Nöjesbladet.

Pratade ut i Frankrike

Ett mindre bråk uppstod 2014 då Persson anklagade Brost för att ha ljugit om henne i sin bok. Nu berättar hon att de hann prata ut om bråket innan han gick bort av cancer.

”Jag tror att Johannes ångrade att han skrev lite elaka saker om mig i sin självbiografi. Jag träffade honom på resa till Frankrike med anledning av inspelningen av fångarna på fortet i somras och då sa jag till honom att jag bara tänkte skriva bra saker om honom i min bok... Sedan hade han meddelat casting agenterna att han var ledsen över att han hade skrivit någonting illa”, skriver Persson.

”Rest in Peace”

Beskedet om hans bortgång skakade Hollywoodfrun. Nu går hennes tankar till hans nära och kära och framför allt till Brosts dotter, Ella Jacobson Brost.

”Jag är ledsen över att han inte längre finns hos oss men vet att ett bättre liv väntar honom. Mina tankar går ut i dessa sorgetider till hans familj, speciellt till Ella som jag träffade i Frankrike. Rest in Peace, Johannes” skriver Gunilla Persson.

Publicerad:

LÄS VIDARE