The Poodles lägger ner: ”Det känns helt rätt”

The Poodles 2013.
The Poodles 2013.

För tolv år sedan slog de igenom i Melodifestivalen med ”Night of passion”.

Nu kan Nöjesbladet avslöja att The Poodles lägger ner med omedelbar verkan.

– Vi har hängt så mycket och senaste tiden känt oss färdiga med The Poodles. Det är bättre att sluta innan man dödar varandra, säger Jakob Samuel.

Genombrottet kom med ”Night of Passion” vid Melodifestivalens delfinal i Karlskrona 2006. Rockbandet The Poodles tog sig direkt till final och väl där slutade de fyra.

Men nu är sagan slut, meddelar frontfigurerna Jacob Samuel och Christian ”Kicken” Lundqvist. Nöjesbladet kan avslöja att bandet lägger ned med omedelbar verkan.

– Det känns helt rätt. Det är ingen som har ångest eller gråter utan det här har varit på gång ett bra tag, säger gruppens sångare Jacob Samuel.

Jacob förklarar att han har en soloplatta på gång som är färdiginspelad och det finns även andra projekt i pipelinen som inte har med musik att göra. Mer vill han inte säga i nuläget.

Kicken Lundqvist beskriver hur han känner:

– Vi har turnerat konstant med The Poodles världen över sedan 2005 och man har uppnått många mål och drömmar. I april spelade vi till exempel i japan och fans möttes oss med banderoller på flygplatsen. Sen körde vi vår sista turné som avslutades i Spanien i november och vi visste redan då att vi skulle lägga ned. När vi körde ”Night of passion” på sista giget i Madrid kändes det vemodigt.

Jacob fortsätter:

– Vi har hängt så mycket och senaste tiden känt oss färdiga med The Poodles. Det är bättre att sluta innan man dödar varandra. Men varken han eller jag vet hur det känns om 5 eller 10 år, säger Jacob.

Kicken är inne på samma spår.

– Det är många band som lägger ned, sen vet man aldrig vad som händer. Men många års turnerande innebär att det blir slitningar, det är ju oundvikligt. Klart som fan att det alltid känns lite tråkigt när sådant här händer, men det finns nya utmaningar.

Att The Poodles inte varit i fullt fokus visar inte minst det faktum att Jacob har haft en julshow med Jessica Andersson i Västerås under december medan Kicken har kört sin julshow ”I wanna rock” i Norrköping med ett temporärt band.

Kicken flaggar för nya utlandssamarbeten.

– Jag åker till England i januari för att jobba med diverse engelska storheter, men det får jag berätta mer om senare.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN