”Doobidoo” skjuts upp – Lasse Kronér drar utomlands

Efter SVT:s beslut: ”Detta har kvaddat mitt yrkesliv”

Uppdaterad 2018-02-08 | Publicerad 2018-02-07

Trots att Lasse Kronér friats från anklagelser skjuts SVT-succén ”Doobidoo” upp ett år.

Nu planerar han att fly landet och ladda batterierna.

– Detta har kvaddat mitt yrkesliv, säger han.

Utredningen mot Lasse Kronér, 55, om sexövergrepp lades ner.

Men den nya säsong av ”Doobidoo” som både han och SVT sett fram att dra igång skjuts på framtiden.

– Jag är helt friad. Att då inte kunna jobba känns såklart inte kul. Nu är det en julkonsert, två teaterföreställningar, fyra tv-program och gig varje dag som har försvunnit på ett sätt jag inte kunnat påverka, och jag älskar att jobba, säger han.

SVT menar att beslutet var gemensamt, Lasse Kronér hade dock gärna gjort programmet.

– ”Doobidoo” är min bebis, jag har skrivit och gjort 13 år av det programmet. Det är upp till 1,9 miljoner tittare per vecka och det femte största programmet i Sverige. Att då inte få göra det trots att jag är helt friad och inte gjort något fel jag anklagats för. Det känns helt kass att inte få göra det.

”Känns inte rätt mot programmet”

Annars bruka planeringen av en ny säsong dra igång i oktober.

– Jag ser problematiken med att sätta igång nu, det känns inte rätt mot programmet att hafsa ihop något. Sedan är jag mer som en gatumusikant och vill köra, det är ju mitt kall. Men SVT har en annan inställning och det står jag bakom. Nu är situationen som den är.

Han understryker att SVT stöttat honom genom hela turbulensen.

– Även på sättet de genomlyst mig om vad som verkligen hänt. Det var jävligt jobbigt men de gjorde det på ett extremt duktigt sätt. De har visat vilken fantastisk arbetsgivare de är som stått bakom mig i och med att de sänder mitt nya program.

Kanalen sänder hans nya program ”Bara sport” senare i år.

Planerar att fly landet

Men anklagelserna och den publicitet de fått har stått honom dyrt karriärmässigt. Efter att tidigare ha varit fullbokad gapar kalendern helt tom.

– Detta har ju kvaddat mitt yrkesliv och det drabbat ju egentligen bara mig, men det får man hacka i sig. Jag ska åka i väg någonstans, och sätta mig och skriva och tänka. Jag har tre idéer som mest är frön som jag ska utveckla.

Resan kommer gå till värmen, men vart är inte planerat.

– Jag vill göra något positivt av detta, istället för att sätta sig med en bag in box och tycka synd om sig själv. Hade det varit för några månader sedan hade jag känt ”nej men jag lägger av”. Men ingen annan ska bestämma över när jag lägger av.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln