Lill-Babs levde ensam: ”Otroligt tråkigt”

avKatarina Forsberg

NÖJE

Hela sitt liv hade hon mycket folk omkring sig, publik, släkt och vänner. Men privat levde Barbro "Lill-Babs" ensam i många år.

– Att leva själv är väldigt skönt, men att vara ensam är otroligt tråkigt, sa hon till Svensk Damtidning.

Barbro "Lill-Babs" var gift två gånger, med artisten Lasse Berghagen och med Kjell Kaspersen, som var norsk landslagsspelare i fotboll. Hon fick två döttrar i äktenskapen och hade även en dotter sedan tidigare med Börje Landar.

Under 80-talet hade hon ett 6-årigt förhållande med Rolf Friberg, en företagare i resebranschen som så småningom startade Forex bank.

– Varje dag tillsammans med henne var glädje, har han tidigare sagt till Aftonbladet.

Tillsammans reste de mycket och han följde med henne på olika uppträdanden runt om i världen. När Lill-Babs fyllde 50 och festen direktsändes i tv var han hennes kavaljer. Men till slut levde de alltför olika liv och förhållandet tog slut.

– Men vi har haft fin kontakt hela tiden, sa Rolf Friberg i intervju kort efter Lill-Babs död.

– Barbro och jag var själsfränder.

Den 3 april avled Barbro "Lill-Babs" Svensson efter en kort tids sjukdom.

I dokumentären "Lill-Babs – Leva livet" av filmaren Kajsa Ståhl som sändes i TV4 före jul, berättade hon om ensamheten på senare år.

– Det är otroligt tråkigt att vara ensam. Det skulle vara roligt att ha ett liv tillsammans med någon, säger hon bland annat i dokumentären.
I den sista intervjun Svensk damtidning gjorde med Lill-Babs utvecklar hon lite grand hur hon kände.

– Att leva själv är väldigt skönt, men att vara ensam är otroligt tråkigt.

”Kan väl hända att jag blir kär”

– Så är det någon karl som sätter krokben för mig och är trevlig, snäll och sådär, så kan det väl hända att jag blir kär, säger Lill-Babs till tidningen.

I tv-dokumentären säger hon också att hon inte är så lätt att leva med, att hon går så mycket upp i sitt yrke, sina barn och vänner.

Lill-Babs berättar även för Svensk damtidning att hon aldrig mer kommer att ge sig in i en relation som inte är bra för henne.

– Jag längtade efter bekräftelse och ömhet, och efter en man som jag kunde luta mig emot. Så ibland stannade jag för länge i förhållanden som inte var bra för mig, där jag misstog svartsjuka och kontrollbehov för kärlek. Och mitt dåliga självförtroende hjälpte ju inte till, säger Lill-Babs i den sista intervjun.

Får mycket kärlek

Även Lill-Babs döttrar tycker i TV4-dokumentären att Lill-Babs är för mycket ensam.

– Det hade varit mysigt om hon fick ha någon som håller henne i handen på en parkbänk och pussar henne på kinden, säger Malin Berghagen.

Men Lill-Babs tyckte ändå att hon hade ett bra liv och får mycket kärlek från familj, släkt, vänner och publik.

– Det är klart att det skulle vara roligt att träffa någon, men händer det inte så har jag ett fantastiskt liv ändå, säger Lill-Babs i "Leva livet".

Barbro "Lill-Babs" Svensson är död 00:57