Tittarna hyllar öppningsnumret i ”Let’s dance”

avMathilde Albinsson

1 av 2 | Foto: ANDREAS BARDELL

Kvällens ”Let’s dance” bjöd på en budskapsstark öppning.

Ett nummer som berörde såväl tittare som dansarna själva.

– För mig betyder det jättemycket att få dansa det här numret, säger Tobias Karlsson.

Säsongens andra ”Let’s dance” levererade ett temastarkt öppningsnummer.

Med Aaron Brown och Tobias Karlsson i spetsen, som dessutom gör comeback i dansprogrammet, virvlade dansarna runt i en koreografi som tittarna beskriver som magisk och ”mycket vacker” på sociala medier.

”Blev så berörd att tårarna föll”

”Wow, vilket öppningsnummer. Blev så berörd att tårarna föll”, skriver en på Twitter.

”Det var bland det finaste, öppningsdansen!”, skriver en annan.

”Vilken koreografi och så duktiga dansare. Så härligt att Tobias är tillbaka”, menar en tredje.

I dansen förenas Aaron Brown och Tobias Karlsson i en omfamning.

– Det var en otrolig ära att få dansa det här numret. Man kan tro att vi har kommit väldigt långt i alla de här frågorna med homosexualitet och att två män ska dansa tillsammans, men så är det fortfarande inte. Att TV4 överhuvudtaget låter oss göra det här i programmet, i avsnitt två av Let’s dance, ska ju inte vara så stort – men det är stort, förklarar en rörd Tobias Karlsson och fortsätter:

Tobias Karlsson: ”Känner otrolig stolthet”

– Jag känner otrolig stolthet att få ha dansat det med Aaron och få visa att vi är alla olika, men vi har alla precis lika stort värde. För mig betyder det jättemycket att få göra det.

Anika Beciljevski, exekutiv producent för ”Let’s dance”, utvecklar tanken med öppningsnumret i ett sms till Nöjesbladet.

”I kvällens program är utmaningen för våra danspar att vara personliga i sina danser. Vad är mer personligt och vackert än kärlek och den självklara rätten att få vara sig själv och älska den man vill! Dans är en fantastisk uttrycksform och jag är stolt över vårt personliga och stämningsfulla öppningsnummer.”

ARTIKELN HANDLAR OM