TV4 visade sexscener mitt på dagen – tittarna rasar

”De vet att barnen är jullediga”

Av: Andreas Hansson, Stina Dahlgren

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

NÖJE

TV4 visade grova sexscener mitt på dagen.

Nu rasar tittarna över valet att sända den animerade filmen ”Anomalisa” mitt under jullovet.

– Hur tänker de? De vet att barnen är jullediga, säger en upprörd förälder.

Mitt på onsdagen visade TV4 den animerade filmen ”Anomalisa”. Filmen, som är tillåten från sju år, innehåller grova sexuella scener. Nu rasar många föräldrar över att TV4 valde att sända den mitt under barnens julledighet.

– Jag var i köket och tv:n var på. När jag kom tillbaka så såg jag de här scenerna och det var en ren slump att min dotter som är fyra år inte var här för då hade jag blivit riktigt förbannad. Det är inte genomtänkt, säger en pappa till Nöjesbladet.

Filmen är en romantisk komedi från 2015, av Oscarsbelönade skaparen till ”Eternal Sunshine of the Spotless Mind” och ”I huvudet på John Malkovich”, Charlie Kaufman och Duke Johnson. Filmen handlar om affärsmannen Michael som träffar Lisa och inser att han saknat kärlek och skratt i sitt liv. De båda skaparna har berättat att de lade stor vikt vid sexscenen och att den skulle kännas som en seriös del av berättelsen. De gjorde noggrann research och använde riktiga människor som modeller för att få rörelserna trovärdiga. Men på TV4 under jullovet faller den inte tittarna i smaken.

– Hur tänker de? De vet att barnen är jullediga, säger den upprörda pappan.

”Era fähundar”

Även på TV4:s Facebooksida har kritiken gått varm.

”Idag på förmiddagen när ens barn tittar på tv en slags film med dockliknande människor där en man slickar en kvinna mellan benen. VIDRIGT TV4. Grow Up!!”

”Hur kan TV4 visa filmen Anomalisa mitt på dagen? Ett fullt utvecklat samlag, även om det är animerat så är det bannemej inte ok att visa den mitt på dan”, skriver en annan.

”Hur kan man sända en erotisk animerad film, där både oralsex och fullbordade samlag ingår? Klockan 12.00 när barn är hemma från skolan? Eller är det ett sätt att försöka få barn att bli sexuellt aktiva i unga åldrar?? Att sända Animalisa borde ju kunna kallas för ett övergrepp tycker jag. Usch fy och vedervärdigt era fähundar”, skriver ännu en.

TV4 beklagar

Malin Willers är tillförordnad presschef på TV4, och hon beklagar det inträffade.

”Vi beklagar om tittare har tagit illa vid sig. I Sverige är det statens medieråd som fastställer åldersgränser för filmer som visas i Sverige. Den här filmen är tillåten från 7 år”, skriver hon i ett mejl till Nöjesbladet.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN