Biggest loser

Diskades från Biggest loser: ”Helt för jävligt”

Menar att TV4 har begått kontraktsbrott – då det enligt honom inte fanns några regler gällande detta

Av: 

Josefine Holmqvist

NÖJE

I tisdagens program av Biggest loser klev en allvarsam Anna Brolin in på slottet, och bad Bartosz att följa med henne.

Det visade sig att han hade en bil parkerad nära tävlingshuset, med en våg i bagageutrymmet – och för detta blev han diskvalificerad.

– Jag tycker det är helt för jävligt att jag blev diskad på grund av detta, säger Bartosz Komenda till Nöjesbladet. 

I ”Biggest loser” närmar sig finalen med stormsteg, och i kvällens program kvarstod bara sju deltagare – som vid programmets slut blev fem.

Tisdagens Biggest loser tog dock en oväntad vändning, då det visade sig att deltagaren Bartosz Komenda, 37, brutit mot programmets regler.

En bit in i programmet gör Anna Brolin ett besök på slottet och ber honom att följa med henne ut.

Bil parkerad i närheten

Bartosz och Anna Brolin åker i väg till en parkering som ligger i närheten av platsen där deltagarna bor. På parkeringen står en silverfärgad Volvo, och på ett av däcken ligger ett par nycklar. Bilen visar sig tillhöra deltagaren.

– Hemma hos mig måste jag betala för parkering, men här får bilen stå gratis, säger han i programmet.

Anna Brolin förklarar att det faktum att han har en bil, som han inte meddelat produktionen om, som står i närheten av slottet – och som dessutom har en våg i bakluckan – innebär att han diskvalificeras och omedelbart måste lämna programmet.

– Det är lugnt, för jag känner inte att jag gjort något fel i alla fall, så då skiter vi i det, svarar då Bartosz.

”Helt för jävligt”

– Jag tycker det är helt för jävligt att jag blev diskad på grund av detta, säger Bartosz Komenda, till Nöjesbladet.

– Jag parkerade bilen där fyra dagar innan jag klev in på slottet, och vi får göra vad vi vill innan programmet börjar. Det finns ingenting i kontraktet som säger att jag inte får parkera bilen var jag vill.

Enligt Bartosz har TV4 begått kontraktsbrott, då diskvalificerat honom för någonting de egentligen inte har rätt att göra.

– Vad gäller vågen så fungerade den inte ens, vilket jag påpekade på plats.

”Orättvist behandlad”

Bartosz riktar skarp kritik mot produktionen, och menar att de varit ute efter honom sedan hans partner Michael fick lämna programmet – på grund av att man hittade två tabletter som ansågs vara “starkt vätskedrivande” preparat.

– Jag kände mig orättvist behandlad efter det, som att jag hade ögonen på mig. Till slut ville jag snarare lämna självmant.

Men varför låg en våg i bakluckan?

– Den låg där för att en annan deltagare bad mig lägga den där, efter att jag berättat att min bil stod i närheten. Det var ingenting jag brydde mig om, det är knappast det som avgör om man går ner i vikt eller inte.

Bartosz menar att det är någon av de tidigare deltagarna som berättat för produktionen att bilen stod i närheten av slottet, och har sina föraningar om vem det kan vara. 

Checka ut från livet utanför

Lotta Andersson, exekutiv producent för Biggest loser, menar att en av de viktigaste reglerna i programmet är att checka ut från livet utanför under tiden som befinner sig på slottet och i tävlingen.

– Att Bartosz hade en bil som dessutom hade en våg i bakluckan på promenadavstånd från slottet bryter mot dessa regler och därför tvingades han lämna tävlingen, något som han på plats förstod och accepterade. Vi önskar honom fortsatt lycka till i sin fortsatta resa mot ett hälsosammare liv, säger hon.

ANNONS

Ellos erbjuder 30% rabatt* på dyraste varan, gäller på fler än 500 varumärken. Din kod: 455709

Extern länk från Ellos SE

Shoppa här!


Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

Mörkret bakom tv-succén ”Biggest loser”

ÄMNEN I ARTIKELN

Biggest loser